Endnu
en variation af "sukkersandwichen" - også kendt som
den franske macaron - trængte sig på forleden. Macarons har været på mit program temmelig længe og mange gange, men de er fantastiske og giver muligheder for et hav af forskellige udgaver. Jeg har haft en
fragilité-raptus på det seneste og tænkte, at det måtte være muligt at lave en kombi.
Det blev til en macaron bagt på hassel- og mandelmel med kaffesmørcreme. Nej, vi bliver heller ikke tynde i denne uge. Ja, det går nok.
Hasselmacaron
- 3 æggehvider
- 65 g sukker
- 45 g hasselmel (lavet af ca. 75 g hasselnødder)
- 40 g mandelmel
- 150 g flormelis
Rist hasselnødderne på panden indtil de brune hinder begynder at løsne sig. Hæld nødderne ud på et viskestykke og gnub så meget af hinderne af som muligt. Kværn nødderne i en foodprocessor og arbejd de kværnede nødder gennem en sigte. Vej ca. 45 g af. Følg derefter
instruksen fra tidligere indlæg.
Kaffesmørcreme
- 150 g blødt smør
- 150 g flormelis
- 1 spsk pulveriseret kaffepulver (fx. Nescafé)
- 1 æggeblomme
Pisk smør og flormelis og kaffepulver sammen. Pisk til sidst en æggeblomme i. Køl lidt af.
Fyld kaffesmørcreme i dine perfekte - eller uperfekte - macarons fx. med en sprøjtepose. Teskeer kan også bruges. Drys med flormelis, hvis du synes, at der mangler sukker/det får den fine macaron til at ligne en fragilité bedre.
1 kommentar:
Det super lækkert ud, men hvor manger sammenlagte kager bliver der i alt?:-)
Send en kommentar