onsdag, marts 02, 2011

Fragilité Part II - dæmonen vågner

For en måneds tid siden skrev jeg en hyldest til Fragilitérouladen fra Sorø. Den slags skal man passe på med. Man kan komme til at vække gamle dæmoner. Min fragilitédæmon rører på sig, og jeg kan - ligesom Colin Firth - mærke noget i the upper abdominal, som truer med at kæmpe sig ud. Ikke som dance moves, men som en kage. Jeg kan holde den nede lidt endnu - og der er ingen opskrift i dag, men jeg ved ikke hvor længe det holder.
Min fragilitédæmon havde kronede dage i en årrække for efterhånden en del år siden, da jeg lige var flyttet til København. Jeg gjorde simpelthen et projekt ud af at teste de fragilité'er, jeg kunne købe i de forskellige bagerforretninger og konditorier, som jeg kom forbi i mit aktive ungdomsliv. 
Fragilitédæmon (Hat Lieberman, 2009)

Det blev til en del, men efter en tid var dæmonen så mæt og glad, at den lagde sig til at sove. Den har gryntet lidt i søvne med mellemrum - fx. når jeg har været i Sorø og har passeret Corner, bagerforretningen på hjørnet i Storgade. Men nu er den altså ved at vågne helt.

Den slumrende dæmon fik nemlig et yderligere ring med vækkeuret, da jeg i et svagt øjeblik i dag cyklede ned til Musik-Conditoriet ved Sorte Hest. Vi har noget at fejre i det lille hjem, og derfor måtte jeg ind og købe det, som jeg havde spottet i vinduet for en uges tid siden og som grangiveligt lignede en Fragilité. Magnum.
Nu har jeg smagt den, og den er slet ikke dårlig. Jeg ved bare ikke om den strengt taget kan kaldes en fragilité. For det første er den ikke fragile, altså sprød og skrøbelig (men det er Sorørouladen sådan set heller ikke) og for det andet smager cremen ikke af kaffe, men af nougat. Er det mon indenfor reglerne? Er kaffesmagen kun min idé om en fragilité? I'm not sure.
Men uanset indenfor eller udenfor fragilitéreglementet, så er det en herlig og meget velsmagende kage, som desuden vinder en del point på at være uendeligt meget nemmere at få fat på end kagen fra Sorø. Men jeg har åbenbart stadig ikke lært, at det ikke er supersmart at ræse gennem byen med snasket kage i cykelkurven.
If you'll excuse me, I have some impulses to tend to i mit køkken.

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Haha, det er et skønt indlæg! Og helt forfærdeligt lækre billeder - håber jeg drømmer sødt om dem i nat ;-)

jordbærkagen.com sagde ...

Forfærdeligt sjovt at læse detop dette af dine indlæg, mest fordi jeg kender de fleste steder du kommer. Jeg selv er i Sorø det meste af tiden og kender for godt Corner (selvom jeg mest´kommer på Sejrs), plus med min veninde er konditor på Musik-konditoriet.
Hvis du nogensinde skulle få lyst til fragilité fra Reinh van Hauen fragter jeg gerne én med til Sorø til dig :)

Lise Lotz sagde ...

Hej Little Sunshine,

Fristende med en van Hauen-fragilité. Og den skal kun fragtes til Vesterbro, hvor jeg bor... :-) Bor du i Sorø?

Selvom jeg har boet i denne del af byen i over to år, var det første gang i dag jeg var indenfor i Musik-Conditoriet. Det er helt klart en fejl!

Hils din konditorveninde!

Lise

jordbærkagen.com sagde ...

Jeg bor ikke selv i Sorø, men min kæreste gør, så jeg kommer der ofte! Selv er jeg fra Slagelse-omegnen, men bor nu i Albertslund, men arbejder på Frederiksberg...

Skriv endelig en mail, så kommer jeg forbi med en Fragilité til dig :)

Jeg skal nok hilse min konditor veninde :)