onsdag, marts 06, 2013

Kinesiske cannelés med ingefær

Jeg har bagt klassiske franske cannelés, jeg har prøvet at lave den kinesiske nytårsklisterkage Nian Gao, jeg har arbejdet en del med kager uden (hvede-)mel på det seneste - og ingefær er bare skønt. Dagens kage er derfor en win-win-win-win-kage: en fransk klassiker møder kinesisk nytårsfest, bliver glutenfri og får et skud ingefær.
Opskriften er fundet og omregnet fra Hungry Rabbit, Ken Leungs indlæg On Snake And Tradition - Ginger 'Nian Gao' Aka Ginger Mochi Cannelés, på Huffpost Taste.

Kinesiske cannelés
  • 150 g sticky rice flour (fås fx. hos Den kinesiske Købmand)
  • 75 g rismel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/2 tsk kanel
  • 115 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 200 g kondenseret mælk (sødet)
  • 170 g evaporated milk (ikke-sødet)
  • 1,5 spsk friskrevet ingefær
  • Ingefærsirup - opskrift herunder
Bland de to typer rismel og de tørre krydderier i en skål. Pisk de andre ingredienser sammen i en anden skål. Pisk melblandingen i den våde blanding. Lad evt. dejen stå i køleskabet i op til 48 timer.

Fordel dejen i silikoneforme. Hvis du har rigtige cannelésforme, er det nu, du skal bruge dem. Hvis ikke, så brug nogle andre. Jeg brugte lidt af hvert.
Smør for en sikkerheds skyld formene med smeltet smør. Kagerne bør IKKE hæve, så i princippet kan formene fyldes helt op. Men måske hæver de alligevel, så nøjes evt. med at fylde 2/3 op.

(Læs den lange beretning om kobberforme, bivoks, luften som fjende og meget andet i indlægget Canelés (Cannelés) de Bordeaux – the recipe, the madness, the method ovre Chez Pim.)
Dejen blev lidt tyk, og den var derfor lidt svær at få ordentligt ned i formene. Det var dog kun et æstetisk problem. Kagerne blev perfekte.
Bag kagerne ved høj varme - 250 grader - i 20 minutter. Skru varmen ned på 175 grader og bag i yderligere 25-40 minutter til kagerne er godt og vel gyldenbrune. Pres kagerne ud af formen så snart de er kølet nok af til at du kan røre ved dem. Giv hver kage et bad i ingefærsirup i 10-20 sekunder. Tag kagen op og stil den til afdrypning og -køling på et stykke bagepapir.

Server den lille sprøde og seje kage med en kop te - og med lidt ekstra ingefærsirup, hvis den ikke er klistret nok...
Ingefærsirup
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl sukker
  • Et stykke frisk ingefær, skrællet og skåret i stykker
Kog vand, sukker og ingefær sammen til sukkeret er helt opløst. Lad siruppen køle af, mens kagerne er i ovnen. Si siruppen.

1 kommentar:

Piskeriset sagde ...

Det lyder som en ret god kombination - og sikke en spændende fortolkning :-)