tirsdag, februar 01, 2011

Mias Højsang - en ÆGTE drømmekage

Der er mange fordele ved at "iscenesætte" sig selv som kagetosse. En af de bedre løb jeg ind i forleden: jeg sidder på kontor ved siden af gadepræsten Mia og en morgen i sidste uge, da jeg mødte ind og sagde godmorgen, havde hun lige noget, hun måtte dele med mig. Hun havde drømt om en kage om natten! Hun beskrev kagen i detaljer med farver og ingredienser: Selve kagen var nærmest pistaciegrøn og mazarinagtig. Ovenpå var der hvid glasur ligesom på en ostekage. Ovenpå igen var der drysset granatæblekerner og ved siden af var der en honningfarvet sauce. Den er jo lige til at gå til! Og i dag havde jeg kagen med på arbejde.
Vi var en lille flok teologer samlet, så der gik straks Holger Fortolker i sagen/kagen. Der var hurtigt udbredt enighed om, at der var tale om en meget sensuel kage med mindelser om Bibelen mest erotiske afdeling, Salomons Højsang. Både pistacienødder, granatæbler og honning er luksusingredienser, som har været kendt i årtusinder.
»Hvor yndig du er, min elskede - hvor smuk! Dine øjne bag sløret er blide som duer, dit hår er blødt og smukt som en flok geder, der løber ned ad Gileads bjerg. 2Dine tænder er som nyklippede, vaskede får; hver har sin tvilling, ingen er alene. 3Dine læber er som et bølget purpurbånd, hvor yndig munden dog er! Kinderne bag sløret er som et kløvet granatæble, 4halsen er rank som Davids tårn - smykket med tusinde heltes skjolde. 5Dine bryster er som to gazellekalve - tvillinger, der græsser på en liljemark. 6Til mørket flyr og dagen gryr vil jeg gå til myrrabjerget og højen med den krydrede duft. 7Hvor smuk du er, min elskede - fuldkommen fra top til tå! (Højsangen, kapitel 4, vers 1-7)
 Mias  Højsang - en ÆGTE drømmekage

 • 3 æg
 • 200 g sukker
 • 150 g mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 200 g marcipan
 • 50 g Fabbri Delipaste Pistacchio (som jeg tilfældigvis havde i køleskabet! Det er jeg klar over at ikke alle har. Hvis jeg IKKE havde haft det, ville jeg have kværnet 100 pistacienødder og suppleret med lidt grøn frugtfarve. Det vil helt afgjort give en anden kage, men drømme kan jo fortolkes på mange måder!)
 • 200 g Philadelphia - eller anden flødeost naturel
 • 100 g flormelis
 • saft af ½ citron
 • kernerne fra et granatæble
 • 50 g honning
 • 50 g smør
Pisk æg og sukker til en lys æggesnaps. Tilsæt pistaciepastaen og pisk den grundigt ind i massen.
Indrømmet. Det ser lidt uhyggeligt ud. Men det virker!
 
(Hvis du bruger pistacienødder behøver de ikke samme "indpiskning". De kan bare røres i sammen med de øvrige ingredienser.) Tilsæt mel, bagepulver og marcipan og rør det hurtigt sammen. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 35 minutter ved 200 grader. Check med en strikkepind om den er gennembagt: strikkepinden skal komme ud uden dej på, når du stikker den ned midt i kagen.
Lad kagen køle helt af.

Pisk i mellemtiden flødeosten med flormelis og citronsaft. Når kagen er helt kold dækkes den med glasuren.

Flæk granatæblet og tag kernerne ud. Drys dem over kagen.
Det er Mia, drømmeren, der selv er i gang med granatæblet.
 

Lav honningsaucen af smør og honning, som du koger sammen og rører indtil det samler sig.
Server!
Jeg nåede ikke at få taget et ordentligt billede af kagen fra siden, så man kunne se den fine, grønne farve. Kagen forsvandt lige så let som en drøm, når vækkeuret ringer. Det bedste bud er derfor et lidt tåget, ugrønt, drømmeagtigt(?) foto af den sidste rest - som jeg tog med mobilen i sengen. Hvor passende i grunden!

Sweet dreams!

Rettelse 2. februar: lidt sjovt, at kagen i første omgang var blevet til en "dømmekage"; jeg mente altså "drømmekage" - så det er det nu.

1 kommentar:

Camilla sagde ...

Jeg bliver nødt til at fortælle om et Camilla Plum trick til granatæbler.... Hun halverer granatæblet og giver det halve æble en ordentlig gang tæsk på skalsiden med en trægrydesko - kernerne triller ud - det er herre nemt - i forhold til pillearbejdet.
Mvh. Camilla