Forleden lavede jeg en omgang, som jeg farvede ret lilla. Hysteriske farver er en del af konceptet. Og i dette tilfælde skulle det matche fyldet, som blev lavet af
- 1 dl. piskefløde
- 2 spsk. tørrede lavendelblomster (friske er sikkert også gode)
- 200 g hakket, hvid chokolade
Opskrift og instruks på selve macarons'ene har jeg bragt i et tidligere indæg, men lad mig opsummere ingredienserne:
- 3 store æggehvider
- 65 g sukker
- 85 g mandelmel (Jeg køber mandelmel hos Moughal Food Store, Vesterbrogade 108, Kbh. V. 1 kg koster ca. kr. 90 - så er der til hele ugen...)
- 150 g flormelis
Det er også ret vigtigt at udføre macaronnage: en ekstra omrøring af marengsdejen når mandelmelet er rørt i. Det gør marengsmassen mere sej og flydende, så den flyder en anelse ud på bagepladen.
I går blev det til en orange model. De skal bruges som en lille, sød tillægsfødselsdagsgave til min niece. Hun får en billet til en vis musikfestival, hvor farven orange betyder noget særligt...
Ser det godt ud? Eller ser det godt ud? Og jeg kan afsløre, at det smager mindst lige så godt.
Fyldet her er karamelsmørcreme. Jeg kan ikke give en præcis opskrift, for det gik temmelig meget i udu undervejs, for der er to modsatrettede facts på spil: karamel skal være varm for at være flydende og til at arbejde med >< smør smelter, når det blandes med noget varmt.
Jeg kan afsløre, at jeg var ude i et mellemstadie, som junior synes så ret klamt ud. Og han er ellers ikke sart. Men det endte altså godt, så her er et rids, som måske kan inspirere til eksperimenter:
Sukker og lidt vand i en skål > ind i mikroovnen indtil det karamelliserer > køle lidt af > røre lidt piskefløde i karamellen > piske med smør.
Uanset hvad: jeg er sikker på, at jeg er bedre til at bage macarons end Britney Spears.
6 kommentarer:
Hvor ser de gode ud! :-D
Da jeg lavede dem, for første gang, var de ikke så pæne, men de smagte nu godt. Jeg må prøve igen....
Mange hilsner
Birthe
Hej Birthe,
De første SYV gange - hvis det kan gøre det - så mine heller ikke pæne eller "rigtige" ud. Men smagte skønt. Det er ikke ret tit jeg bliver stædig, når smagen er i orden, men lige præcis her gik der lidt stolthed i sagen. Og nu virker det. :-)
Lise
Jeg har lige sendt et link til dit indlæg til min mand - han forsøgte sig nemlig nu i macarons-produktionen forleden. Og det var ikke helt vellykket, så jeg tror, han kan lære lidt hos dig :-).
Hej Bente,
Ja, det er nogle tricky små søde sataner - hvis man vil have dem HELT rigtige! Heldigvis skal man kvaje sig virkelig seriøst, hvis de skal komme til at smage decideret dårligt! :-)
Held og lykke med mandens macarons-projekt!
Lise
Hold op hvor ser de fantastisk lækre ud! Jeg har en svaghed for franske makroner.
Hej Log on food,
Det er en rigtig god svaghed at have! Du kan variere din svaghed og du kan være svag alene i dit eget køkken - eller ude i byen sammen med andre. :-)
Lise
Send en kommentar