mandag, august 30, 2010

Sorø - et interessant sted på chokolandkortet

Det er muligt, at jeg ikke er helt uvildig - en del af min barndom har jeg boet i Sorø - men sker der ikke pænt meget på chokoladefronten i den ellers MEGET fredelige provinsby?

I nogle år har Emils Chokolade været et meget populært træfpunkt midt på Storgade: en lillebitte butik med en tilsvarende stor kø. Altid. God chokolade. God is. God lakrids. Men endnu bedre: god service - og HOLDNINGER!

Hvornår har du sidst været inde i en chokoladebutik, der samler ind til Pakistan - eller andet velgørende? På en facon, der både inkluderer chokolade, humor og alvor? Emils Chokolade samler ind ved at tilbyde "næsten gratis varm chokolade" på onsdag den 1. september kl. 18-20 i butikken: Du må selv bestemme prisen, så hvis du vil gøre et røverkøb, betaler du bare 1 krone, og hvis du vil gøre en rigtig god gerning, må du gerne betale 100 kroner eller mere. Når den sidste kop er solgt, sender vi alle pengene til ofrene for katastrofen i PAKISTAN.

Hvis du ikke kan være til stede i Sorø, er der en alternativ mulighed for at yde et bidrag via Emils indsamling hos Røde Kors. Det synes jeg er cool! Emils Chokolade er på Facebook.

 En anden chokonyhed fra Sorø handler om åbningen af en chokoladefabrik: den rare Chokoman åbnede en "lækker fabrik" den 20. august - på bare 20 m2, "Sorø's mindste og sødeste fabrik"Lokalt webtv rapporterer
Der kører tog til Sorø fra København hver time...

6 kommentarer:

jordbærkagen.com sagde ...

Min kæreste er fra Sorø, og straks da jeg lærte ham at kende, syntes han vi skulle på Emil's... Han får kaffe, og jeg chokolade :)

Lise Lotz sagde ...

Det er et skønt sted, ikke? Med taburetter udenfor, så man kan sidde og nyde sin is. Hvis der altså er ledige pladser! Jeg har heldigvis stadig en god veninde i Sorø, så jeg har anledning til at tage afsted en gang i mellem.

Konsinski sagde ...

Det er et SUPER intiativ som Emil har lavet... Ikke den første lille genistreg fra ham, han er fyldt med gode ideer - og butikken og webshoppen er fyldt med gode lækkerier.. :)

/Lisbeth

Lise Lotz sagde ...

Hej Lisbeth,

Ja, jeg har godt opdaget, at der sker mange interessante ting i og omkring den lille butik. Jeg faldt fx. også over filmen om nitrogen-is (http://www.youtube.com/watch?v=MLXKI2rJBeY) Det er herligt, når man ikke selv kan være til stede. :-)

Sund fornuft sagde ...

Nøj hvor lyder det gost. Må vidst se at komme en tur til Sorø!!:-)

Lise Lotz sagde ...

Ja, afsted til Sorø! Jeg så lige på Facebook, at Emils Chokolade fik indsamlet næsten kr. 10.000 til Pakistan. Folk betalte i snit kr. 46 for en kop kakao mod normalprisen på kr. 25. Det er da til at blive glad over! :-)