søndag, august 15, 2010

Nyt liv til gammel chokolade

Der er ikke noget, der skal gå til spilde. Og da slet ikke chokolade!

Under søndagsoprydningen fandt jeg en pose med chokolade-kaffebønner, som må være blevet tilovers fra jul. De har lidt under sommerens varme og er blevet matte og kedelige. Ikke lige til at servere for gæster. Men så kan man da heldigvis sætte en redningsaktion i gang - og fikse desserten til søndagsmiddagen i samme omgang.

Jeg tog en god håndfuld bønner og smed den i en skål sammen med en pæn sjat piskefløde. Så kom skålen i mikroen på fuldt tryk i ganske få sekunder - indtil fløden kom i kog. Ud med sagerne og røre forsigtigt rundt, indtil det samler sig som en glat creme. Nu er al mathed borte.

Fordi det var kaffechokolade, hældte jeg den lille, tætte creme op i et par espressokopper og satte dem i køleskabet - og vupti - superlækker, enkel dessert på ganske få minutter (+ køletid...). Og der er ryddet op i skabet.

 

Stort set alle slags chokolade kan få kunstigt åndedræt på denne måde. Lys, mørk, hvid. Med knas. Med mintfyld. Med nødder. Når cremen er blød kan man fx. tilsætte syltet ingefær, en sjat rom eller whisky, revet appelsinskal, cornflakes, rosiner, lidt chili. Den bløde, lune chokoladecreme kan man også dyppe stykker af frugt i... Prøv dig frem. Det kan ikke gå galt!

Der er ikke noget, der skal gå til spilde. Slet ikke chokolade!

Ingen kommentarer: