søndag, august 29, 2010

Nu med opskrift: Hvis madbloggersymposiet var en kage

Som nævnt i mit korte - og teknisk udfordrede - indlæg i går kan Madbloggersymposiet 2010 ikke være andet end et overflødighedshorn.
Og hvorfor nu det? Ja, det indlysende er jo, at dagen var et som et overflødighedshorn: lækre, faste rammer fyldt ud af mængder af andre lækkerier i form af indlæg, smagsprøver, sponsorgaver, god mad og ikke mindst godt selskab.

Tillad mig at pine metaforen lidt videre.

Man tager:
84 passionerede mandler (eller kvindler), der blogger om mad, og kværner dem gennem et hårdt program
17 sukkersøde sponsorer og
2 æggehvider, der får det hele til at hænge sammen.

(Det er måske ikke superflatterende at blive sammenlignet med en æggehvide, men hvis jeg nu siger, at Rasmus Holmgård og Marie Jeng er de mest kompetente, venlige og inspirerende æggehvider, som jeg nogensinde har mødt - og jeg har mødt mange - så er det måske i orden?)

I et rigtigt overflødighedshorn skal der også fyldes noget i hornet. Det kan være mere kransekage, chokolader, frugt eller andet fint og godt. I dette tilfælde var fyldet bl.a. en smagsprøve på en ny chokolade fra Toms, en fantastisk tilbud på en Quooker, en spændende ost fra Arla, en flaske isthe og en flaske avocadoolie.

Jeg er vild med kransekage. Vild med mulighederne for at variere ingredienser (jeg har både bagt kransekage med hassel- og valnødder, og DET er interessant), pynt og former - og det er stadig kransekage. Enkelt, fokuseret, lækkert.

Madbloggerdagen kunne have været stykket sammen på mange andre måder. Der kunne have været mere "crowd participation" og mere tid til mingling. Der kunne have været færre indlæg og mere tid til workshops og til at komme i dybden. Der kunne have været lagt mere vægt på "det brede lag" gastronomien og madglæden i stedet for det finere gastronomiske skoleridt. Der var så mange ting, som kunne have været anderledes. Men det var de heldigvis ikke.

Madbloggersymposium 2010 var helt sit eget overflødighedshorn, og jeg satser på også at få en bid af kagen i 2011.

(Arla har et tema om kransekage og her kan du finde en mere konventionel opskrift, hvis du er blevet lækkersulten.)

Ingen kommentarer: