lørdag, september 11, 2010

Kager uden Grænser II: Swat Valley Mud Cake

Jeg fortsætter lige min opmærksomhed på projektet Kager uden Grænser, der samler penge ind til ofrene for oversvømmelserne i Pakistan. Kan være, at de pakistanske ledere er nogle forbrydere. Kan være, at de ikke ønsker hjælp fra Vesten. Kan være, at det ikke nytter noget. Men man har lov til at håbe på noget andet. Og til at gøre noget.

Jeg har derfor bagt en af mine favoritkager, som normalt her i familien hedder Auroras fantastiske chokoladekage. Kagen har fået ny pynt og nyt navn; nu hedder den Swat Valley Mud Cake og er pyntet med små pakistanere, der er ved at drukne - i chokolade.
Det er måske på kanten af bad taste, men mon ikke det går? Kagen går i hvert fald til et godt formål. Jeg har solgt stykker af kagen for minimum kr. 10 og pengene skal gå via Kager uden Grænser til Læger uden Grænser, som vil bruge pengene i Pakistan. Jeg har lavet et kage-salgsskilt, som enhver der støtter projektet er velkommen til at bruge. Nap det som billeder herunder, eller hent det som word-fil.

Til en stor bradepande der kan deles i ca. 24 stykker:

250 g smør
5 æg
625 g sukker
300 g mel
50 g kakao
2½ spsk vanillesukker

Smelt smørret. Fx. i mikroovnen. Pisk æg og sukker. Bland de tørre ingredienser sammen og hæld dem i æg- og sukkerblandingen. Rør til dejen er jævn. Rør det smeltede smør i dejen.

Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir og bag i ca. 30 minutter ved 180 grader. Bagetiden driller mig ofte. Jeg er selvfølgelig bange for at tage kagen for tidligt ud, så den ikke er bagt rigtigt, men den skal altså - helst - være temmelig klæg og tung som en mudret flodbund.

Kagen skal have et tykt lag chokoladeganache ovenpå:

400 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde

Smelt chokolade og fløde forsigtigt sammen og rør til blandingen er fin og blank. Hvis du har lyst kan den smages til med fx. lidt spiritus, stærk kaffe, appelsinskal eller andet. Jeg havde en rest råsyltede brombær, som jeg purerede gennem en sigte og blandede med.

Hæld chokoladen over den let afkølede kage og lad den køle helt af, gerne i køleskabet.

Hvis du vil have krymmel eller andet pynt på kagen, er det smart at drysse det på, inden chokoladen stivner.

(Mine "sukkerpakistanere" er købt - som gingerbread men - hos Fancy Flours; et fantastisk sted at shoppe amok i kage-gejl. Det kostede mig tidligere en mindre formue; dels på grund af mine indkøb og dels på grund af en regning til Told, der skulle betales, inden jeg kunne få min pakke udleveret...)

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sikke en spændende blog, godt jeg fik øje på dig. I'll be back!

Lise Lotz sagde ...

Tak! Du skal være hjerteligt velkommen! :-)

Lise

Kager Uden Grænser sagde ...

Den ser farligt god ud, den chokolade-kage!

Lise Lotz sagde ...

Det er den også, kan jeg afsløre. :-) Tung og næsten konfektagtig. Og "toppingen" kan varieres i det uendelige.

Lise