søndag, marts 02, 2008

Hvordan smager Kristi Himmelfart?


Enhver ved, at julen smager af kanel og påske smager af chokolade. Men hvad med Kristi Himmelfartsdag?

Jeg skal prædike i Sankt Johannes Kirke den førstkommende Kristi Himmelfart, som er den 1. maj. Jeg har tænkt mig at benytte lejligheden til at undersøge spørgsmålet! Jeg skal have spurgt menighedsrådet, om de vil lægge bord og navn til en udvidet kirkekaffe med et kagebord med bud på smagen af Kristi Himmelfart.

Jeg forestiller mig fx. noget let og luftigt med marengs; måske i form af små fødder (Se lige billedet herover. Er de ikke søde?!) og evt. noget fyld. På mange gamle afbildninger af himmelfarten viser man netop Jesu fødder - og hans fodaftryk, som det, der bliver tilbage. (Se nøje på det andet billede! Du kan se en større og tydeligere udgave, hvis du klikker på billedet. Det er fra Jetsmark Kirke.)

En kollega har talt om "himmelmuffins", og jeg skal have lokket lidt detaljer ud af hende, og ellers kunne skyformede vandbakkelser også være en mulighed. Jeg glæder mig allerede!
(Tilføjelse til bloggen 26. november 2008: Jeg har samlet otte knaldgode opskrifter på kager uden mel (herunder marengsfødder) - det bliver de altså ikke hverken kedelige eller sunde af! - i en pdf-fil (lige til at printe ud), som du kan købe for kun kr. 20,- Se på min hjemmeside: Opskriftshæfte til salg!)

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kære Lise

Jeg er imponeret, aldrig har jeg set så perfekte himmelfarts fødder og så i marengs; det er jo oplagt, de kan vel næsten flyve af sig selv...
Så mon ikke kristi Himmelfart smager netop sådan - af luftig marengs..?

alt godt Ulla

Anonym sagde ...

Hei Lise
Tusen takk for en flott påske overaskelse.Nydelig sjokolade påskeegg og sjokolade.Gleder meg til å smake.Kristihimmelfart foten
er imponerende.Kanskje jeg må gjemme den til Kristihimmelfartsdag.Bilde av herligheten kommer i bloggen min.Ønsker deg en riktig god påske.
Klem fra Grethe Kristin.

Unknown sagde ...

Kære Lise,
tak for snakken den anden dag!

Her er et link til interviewet:
http://www.kristendom.dk/artikel/284166:Kristi-Himmelfart--Kristi-Himmelfart-smager-let-og-luftigt

Mange hilsner
Emil Fhær