lørdag, marts 15, 2008

Havde Jesus mon lakrids mellem tæerne?


Det er jo ikke til at vide, men da han fór til himmels, var der gået fyrre dage siden vi hørte om hans sidste fodvask skærtorsdag...

Jeg fik i hvert fald associationen "lakrids", da jeg tænkte over, hvad jeg skulle komme imellem de små marengsfødder. Så jeg smeltede hvid chokolade og rørte lakridspulver og lidt salmiak i - og vupti! Lakrids mellem tæerne. Og de smagte faktisk helt godt.

Til en anden anledning ville jeg have lavet lidt flere af samme slags, men jeg havde pludselig ikke noget hvid chokolade. I stedet for rørte jeg en almindelig glasur med flormelis og vand og kom en masse lakrids oglidt salmiak i. Det blev også helt fint - smagen var i hvert fald rigtig god og lakridset - men marengsene blev selvfølgelig hurtigt bløde. Men så fik jeg opfundet lakridsglasuren; den kan jeg sikkert bruge i en anden sammenhæng.

(Tilføjelse til bloggen 26. november 2008: Jeg har samlet otte knaldgode opskrifter på kager uden mel - det bliver de altså ikke hverken kedelige eller sunde af! - i en pdf-fil (lige til at printe ud), som du kan købe for kun kr. 20,- Se på min hjemmeside: Opskriftshæfte til salg!)

1 kommentar:

Charlotte kaae sagde ...

Lise du har altså en humor, der får øjenen til at løbe i vand... smiler, tror jeg vil lave lidt lakridsfødder her i påsken :)