lørdag, marts 15, 2008

Kiksekage og kolesterol...


Forleden lavede jeg kiksekage, og den blev perfekt. Jeg vil gerne lave den en gang om året; der er altid mindst én, der siger Ih, hvor er det længe siden, jeg har fået kiksekage!

For en kage der består af æg, sukker, kakao og masser af palmin kan da også få enhver til at se tilstoppede kranspulsårer for sit indre blik. Men det smager altså godt! Når man putter revet appelsinskal i palminmassen og serverer appelsinfileter til, så er vi nogen, der kan høre et lille englekor i baggrunden...

Jeg fandt lejlighed til at bruge mit "fruitpepper", som jeg købte i Holland sidste år. Det er en blanding af sukker, tørrede jordbær og hindbær og forskellige krydderier - bl.a. peber og koriander. Spøjs blanding, men faktisk rigtig god i denne sammenhæng!

Kiksekage:

  • 3 æg (her er det vigtigt at bruge de pasteuriserede, for kagen skal ikke bages)
  • 3 dl (ca. 150 g) flormelis
  • 3 dl. kakao
  • 250 g palmin
  • reven skal af en appelsin
  • en pakke firkantede vanillekiks
Smelt palminen og lad den køle lidt af. Pisk æg, flormelis, kakao og appelsinskal. Rør den smeltede palmin i æggemassen.
Læg bagepapir i en passende kageform. Start med at hælde et tyndt lag af massen i bunden af formen. Læg derefter et lag kiks, et lag snask osv. og slut med snask. Fold forsigtigt bagepapiret og dæk kagen til og stil den på køl i nogle timer.
Når kagen er helt fast skæres den i skiver og serveres evt. med appelsinfileter eller andet frsik frugt.
Chokoladeselskabet har en opskrift på "Den mindst kiksede kiksekage"; jeg har ikke prøvet den, men den lyder meget lækker. Og det er en opskrift, hvor man lidt bedre kan føre sig frem, når man opremser ingredienserne...

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

3 dl kakao.. er det rigtigt?? det lyder sørme af meget kakao..

Lise Lotz sagde ...

Kære Anon,

Yes! Masser af kakao. Kagen skal være næsten sort.

Vh. Lise