tirsdag, september 25, 2012

ODENSE gør det let at gøre det lækkert. Ja, faktisk.

Jeg ville gerne kunne sige, at det aaaltid smager bedre, når man bager selv. Jeg synes bare ikke, at det er helt sandt.
Et fristende øjeblik - skabt af færdiglavet kokosdej og chokoladeganache.
Jeg ville også hjerteligt gerne prædike om, at jeg afsikrer min pistol, når nogen fremturer med ordet "nemt", som om det var noget at stræbe efter. Men det er jo heller ikke sådan, at noget partout skal afskrives, fordi det er nemt.
Jeg ville også gerne besvære mig over, at dansken er så utrænet i køkkenregionerne, at det er en god forretning at sende usle halvfabrikata ud på dagligvaremarkedet. Det er bare ikke altid usselt, når nogen har gjort forarbejdet.

ODENSE Marcipan sendte mig forleden en pakke færdiglavet dej til "kokosdrøm", som må være nært beslægtet med kokosmakronen, en af verdens nemmeste kager. Og så alligevel.
Jeg gik i kokosmakron-mode op til Valentins Dag i år, og resultatet var faktisk nedslående. Jovist, jeg kunne da sagtens bage relativt fine og nogenlunde gode kokosmakroner, men de blev bare ikke helt sådan, som jeg gerne ville have dem, nemlig både sprøde og seje og gerne lidt karamelliserede, der hvor kanterne har fået farve. Sådan blev de kokoskager, som jeg bagte med færdigmassen fra Odense, lige præcis. Og Vor Herre til hest, hvor var det let! Og lækkert!
Jo, ingredienslisten på dejen til "kokosdrøm" er længere, mere indviklet og måske også lidt mindre hyggelig og naturlig, end til de allerenkleste kokosmakroner, som kun kræver sukker, æg og kokosmel. Men så længe kokosdrømme - eller andre af den slags industriprodukter - ikke er hovedbestanddelen i ens daglige kost, så tror jeg, at det går!
Der fulgte ingen forpligtelser med pakken:

Du forpligter dig på ingen måde ved at være tester for os. Vi har valgt at tilbyde dig dette, da vi på din blog kan se, at du brænder for kager og andre søde sager som vi selv gør. Derfor ønsker vi at du, lige som nogle andre bloggere, skal smage et af vores nye produkter. Hvis du skulle få lyst til at skrive om din oplevelse med dette produkt, er du meget velkommen til det (både ris og ros), men det er ikke et krav overhovedet. 

Vi ønsker ikke at det bliver en reklame for os og vi har intet behov for at bloggerne nævner at de har modtaget dette fra os. Men vi lader det være op til den enkelte hvor meget og hvad de har lyst til at skrive om os. Derfor var der ingen krav og retningslinier i min mail :)
Faktisk havde jeg tænkt mig ikke at skrive noget. Men jeg elsker når mine fordomme bliver gjort til skamme. Når jeg fx. bliver mindet om, at det ikke altid er en forbrydelse, når noget er nemt.
Så nemt og hurtigt lavet. Så hurtigt spist!
Kokosdrømme med Malibu-ganache (6 stk.)
  • 1 pk. Odense kokosdrøm-dej
  • 100 g mørk chokolade
  • ca. 1 dl piskefløde
  • 3 spsk Malibu (kokoslikør)
  • Evt. frugt til pynt
Fyld kokosdejen i seks smurte portionstærteforme. Glat overfladen med en finger dyppet i koldt vand. Bag ved  200 grader i ca. 15-20 minutterne. Kagerne skal blive let lysebrune i kanten. Lad kagerne køle af.

Lav chokoladeganache ved at koge piskefløden op. Hæld den over chokoladen, der er brækket i mindre stykker. Lad blandingen stå et øjeblik og rør så rundt indtil du har en glat og blank masse. Smag til med Malibu. Hæld chokoladeganachen på de små tærter og pynt fx. med blåbær. Stil kagerne på køl, så ganachen kan størkne. 

Kokosdejen er en sæsonvare og kan kun fås fra medio oktober til hen på foråret.

Ingen kommentarer: