Er alternativerne ENTEN en pose industrielt fremstillet pandekagemix/shake and bake med rigtig mange uforståelige ting på ingredienslisten ELLER en pandekagedej blidt rørt med økomælk fra rare køer, æg fra høns, som du er på fornavn med og mel, der er dyrket, høstet, transporteret, malet og pakket af kærlige bønder og melspecialister?
Jeg ser indtil flere mellemtrin: Pandekager lige ud af landevejen efter en helt almindelig opskrift med helt almindelige ingredienser købt i et helt almindeligt supermarked. Og pandekager lavet af hjemmelavet mix. Til morgener, der er lidt svære at få hul på.
På samme måder med blogindlæg. Nogen gange må det gerne være bare lidt nemmere.
Hjemmelavet pandekagemix (til amerikanske pandekager)
- 725 g mel
- 200 g skummetmælkspulver (kan bl.a. fås hos Specialkøbmanden og e-deli, men også i helsekostforretninger og større supermarkeder)
- 75 g sukker
- 2 spsk bagepulver
- 1 spsk salt
Det hel kommes i en bøtte med låg og rystes, så det hele er godt blandet.
(Hvorfor F***** er det grønt? Aner det ikke. Kameraet må have haft kvalme.) |
Når dejen skal laves:
- 3 1/2 dl mix
- 2 1/2 dl vand
- 2 spsk olie
- 1 æg
- smør til panden
Rør det hele sammen i en skål og bag pandekagerne i smør på en mellemvarm pande. Der kan være ca. tre ad gangen på en almindelig stegepande. Der bliver ca. 15 stk ud af opskriften.
Det er da nemt! |
Hvis du er heldig er der ægte ahornsirup i dit køleskab til at hælde over stakken af pandekager på din tallerken. Ellers kan sukker, syltetøj, nutella og andet dansk-agtigt pandekagesnask fint bruges.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar