fredag, marts 02, 2012

Indecision 2012-kage med popcorn, peanuts og marshmallows

Det begyndte med en rest marshmallows og et løfte om at bage kage til et møde. Det udviklede sig til en sær kage med amerikanske under- og overtoner.
Rocky Road/Brownie-style kage med popcorn, peanuts og marshmallows. Og pynt.
Det viste sig, at jeg også havde en pose peanuts, der havde stået åben og ville have godt af at blive brugt, og det forekom mig fristende at se, hvad der sker, hvis man kommer popcorn i en kage. Pludselig tegnede der sig konturerne af et amerikansk tema.
En tak til The Daily Show for at gøre det både morsomt, interessant og inspirerende at følge med i de indledende øvelser frem til præsidentvalget i efteråret.(Dagens Daily Show-video hedder meget a pro pos The Long, Winding, Bumpy-Ass Road to the White House)

Som amerikanerne ser sig selv: stolte og frie
Som jeg - og min kasse med kagepynt - ser dem...
Kagen er endnu en variation over en kage, som jeg har bagt et utal af gange. Den fik denne gang en bund af mørdej. (Endnu en rest. Fra mit oscar-småkage-udstikker-show forleden.) Det er ikke nødvendigt. Ingen opskrift på mørdej her - men dér.
Romney, Gingrich, Santorum
Rich, klassisk, ærkeamerikansk
Indecision 2012-kage
(20-25 stykker)
  • 250 g smør
  • 5 æg
  • 625 g sukker
  • 300 g mel (Ja, der er under halvt så meget mel som sukker! Det gør kagen saftig og sej.)
  • 75 g kakao
  • 2½ spsk vanillesukker
  • ca. 100 g marshmallows i små bidder
  • ca. 100 g saltede peanuts
  • nogle store håndfulde popcorn
Smelt smørret. Pisk æg, sukker og vanillesukker lyst og luftigt. Bland mel og kakao sammen og rø det i dejen. Rør det smeltede smør i. Rør de tre slags fyld i dejen. Hæld dejen ud i en stor bradepande foret med bagepapir. Bag i ca. 35 minutter ved 200 grader. Kagen er bedst, når den stadig er en lille smule klæg.

Pynt evt. med glasur, glimmerkugler og andet godt. De røde hjerter er fra Chaya.

Lessons learned: Marshmallows svulmer (selvfølgelig?!) op i ovnen og stiger op mod overfladen. De karamelliserer en anelse og bliver ret gode. Popcorn bliver næsten usynlige i en kage. De giver noget knas, som ikke er ubetinget velplaceret, men "interessant".

Lad os krydse fingre for at Brownie får en periode mere...

1 kommentar:

ADHD-land sagde ...

Var en af de heldige "forsøgsdyr" som fik lov at smage denne kage. Forsvundne popcorn til trods... Den var fantastisk!