torsdag, marts 08, 2012

Chokolade! Chokolade! Chokolade! Det er i weekenden, det går løs!

Jeg ville muligvis have skrevet om det efterfølgende, selvom jeg også skrev i 2011 og 2010. Chokoladefestival. Eventen, som du bare MÅ deltage i, hvis du bare er den mindste lille, bitte smule glad for chokolade. Og hvem er ikke det?!
Chokoladefestival 2012

I år bliver det et forskræp, dels fordi der måske sidder en læser eller to derude, som ikke har opdaget, at Chokoladefestivallen findes eller at det allerede er nu i den kommende weekend, 10. og 11. marts, det hele løber af stabelen, dels fordi jeg er blevet forkælet af Chokoladeselskabet - der står bag festivallen - med en chokolademiddag (middagen er bl.a. blevet beskrevet af Nethe Plenge i Bryggebladet) og på den måde opfordret til at gøre opmærksom på årets chokoladehøjdepunkt.

Det gør jeg gerne! Jeg har som antydet ovenfor deltaget i tidligere års chokoladefestivaller - også en enkelt gang Julens Chokolade i Århus, nogen vil vide, at jeg også rejste til Stockholm i efteråret for at se på den svenske chokoladefest, og jeg synes i det hele taget, at chokolade er rigtig godt selskab. I køkkenet, i sofaen, i sengen, på farten, til fest, til hverdag, morgen, middag og aften.

Og så er jeg - naturligvis - medlem af Chokoladeselskabet. Det kan varmt anbefales. Medlemskab giver gratis adgang til Chokoladefestivallen og adgang til en lang og lækker række af chokoladerelaterede oplevelser; nogle gratis, andre til en fornuftig pris. Jeg har selv deltaget i fx. seriøs flødebollesmagning og rundvisning på Toms Chokoladefabrik.

På chokoladefestivallen har du mulighed for at se en masse chokoladefirmaer præsentere deres dejlige produkter, der er smagsprøver og mulighed for gode messetilbud, der er demo-workshops og foredrag og meget mere. Det har tidligere været ganske overvældende, og mon ikke det bliver det igen i år? 

Hvis du læste Nethe Plenges beskrivelse af chokolademiddagen herover, fik du nok en fornemmelse af, hvor avanceret man kan bruge chokolade. Chokolade kan bruges i fine og indviklede desserter, men jo også i det salte køkken. Herunder en showstopper af en chokoladedessert kreeret af Niko Strangas:

Men mindre kan også gøre det. Smeltet chokolade - med eller uden fontæne - med frisk frugt, marshmallows, småkager, saltstænger eller bare en pegefinger. Så fås det ikke meget bedre.


Check Chokoladefestivallen ud. Du vil helt sikkert blive fristet.

Ingen kommentarer: