fredag, september 17, 2010

Kage i teori og praksis - en "studiekreds"

Som nogen måske har opdaget, så tager jeg kager temmelig alvorligt. Kager er ikke bare noget sødt og fedt man fylder i sig på en regnvejrsdag - det er det også! - nej, kager er meget mere. Kager kan være symboler. Kager kan være historiske. Kager kan være kunst. Kager kan være vulgære. Kager kan være kærlighedserklæringer. Kager kan være ren hygge. Kager kan være teknisk praleri. Kager kan være så meget.
Jeg er så heldig, at jeg har et arbejde, hvor det er muligt for mig at indsnige mine egne kæpheste, og derfor har jeg helt eksperimentelt indledt en kagestudiekreds, som er tænkt som en mellemting mellem sjov og alvor. En social ting - med kagefagligt indhold. Hver fjortende dag vil jeg drage mod et konditori i København og foretage "komparative studier" og diskutere kagens anatomi og historie med deltagerne. 

Første ordinære møde i studiekredsen fandt sted i går torsdag på Det franske Konditori (ynkelig hjemmeside!) i Oehlenschlægersgade på Vesterbro. Vi var en lille kreds af kageglade halvnørder, der mødtes kl. 15 og i løbet af et par små timer fik vi spist, drukket og snakket, så det var en ren fornøjelse. Stedet er meget fransk: kagerne er smukke, elegante og delikate, lokalerne rustikke og tjeneren temmelig arrogant.
Min kage var en fin lagdelt sag med et nøddetema - vistnok. I hvert fald var der et nougatsmagende lag, noget knas inde i kagen, som jeg gætter på er noget knust nøddekaramel og så en fin nøddekerne på toppen. Den var faktisk ret god.

Klog af skade har jeg lært IKKE at bestille varm chokolade, når jeg er til kagegilde, så jeg drak grøn te. Det kostede tilsammen omkring kr. 60, hvilket er ganske rimeligt.

Næste møde i studiekredsen - den 30. september kl. 15 - bliver lidt anderledes. Vi skal mødes ved Dessertdragen, hvor vi forsyner os med kage, og så går vi med kagerne til nogle lokaler i nærheden, hvor jeg vil divertere med mit foredrag om kager og kirkeår.

Hvis du er studerende, er du velkommen til at deltage!

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Dessertdragen er en af mine yndlingskagepushere - det er både spændende og lækre kager :-)

Lise Lotz sagde ...

Jeg har aldrig prøvet den, så jeg er meget spændt! Det lyder interessant - bare navnet! :-)

Lise

Lone Kjær sagde ...

Jeg er vild med Dessertdragens kageværksted. Hun laver nogle vidunderlige kager, så I kan godt glæde jer.

Lise Lotz sagde ...

Tænk engang; jeg har hørt om Dessertdragen for første gang for få måneder siden! Det er jo herligt, at min kagehorisont stadig kan udvides! :-)