Sådan kan det gå. Heldigvis er historien nok ikke sand, men de fleste af os kender kærlighedens pris: risikoen for et knust hjerte. Og vi prøver alligevel. Server kagen til den eller dem, du elsker, og håb det bedste.
Persisk kærlighedskage
- 225 g mandelmel
- 150 g marcipan
- 200 g rørsukker
- 125 g smør
- 2 æg
- 250 g græsk yoghurt
- 1 tsk kardemomme
- 2 tsk rosenvand
- 1/2 tsk safran
- Mandler, pistacienødder eller pinjekerner til pynt
Bland mandelmel, revet marcipan, sukker og smør i små tern. Brug hænderne til at mase smørret sammen med de øvrige ingredienser indtil du har en ensartet smuldret masse. Hæld ca. halvdelen i bunden af en springform med bagepapir og glat dejen ud.
Tilføj nu resten af ingredienserne - undtagen pinjekernerne - til dejen og rør indtil du har en ret glat masse. Hæld den bløde dej i formen og drys med pinjerkerner eller andre nødder som pynt langs kanten. Bag kagen ved 175º i ca. 40 minutter.
(Jeg hældte godt halvdelen af den bløde dej ud over den faste dej i formen, inden jeg tilsatte safran til den sidste del af dejen. Den safranfarvede dej blev så fordelt over den blege dej i form af et hjerte.)
Pynt evt. kagen med tørrede rosenblade - eller friske!
Heart broken... |
Den persiske kærlighedskage findes i utallige variationer ud på det store internet. Jeg brugte opskriften på My Persian Feast som udgangspunkt, men ændrede adskilligt undervejs. Kendetegnenede er, at dejen til kagen laves i to tempi og at første omgang af dejen bruges som bund, og resten bruges som fyld - lidt ligesom Gateau Marcel. Kærlighedskagen er uden mel ligesom Gateau Marcel.
Opskriften på Gateau Marcel findes også på det store internet i mange varianter - og (REKLAME!) i min kagebog Kager uden mel.
Glædelig Valentins Dag!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar