Herunder følger en række filmklip, radioprogrammer og henvisninger til andres skriverier til glæde og inspiration.
Skrevet om budding/jelly
Wall Street Journal: Making Gelatin Cool Again (13. juli 2011)
Long a cubed dessert of hospital cafeterias, flavored gelatin is turning up in the work of avant-garde chefs and established design studios across the country. Artists are using the wobbly medium to create sculptures of everything from colorful cities to President Barack Obama. They are drawing inspiration from crafters like Sam Bompas and Harry Parr, the British chefs whose projects include a gelatin Buckingham Palace to celebrate the royal wedding...
Blooming gelatin art; del af et forrygende - mindblowing nærmest - slideshow på Wall Street Journal |
Once, it was just for children's tea parties. Now the trembling treat is being reclaimed as a delectable grown-up summer dessert...
Billede fra The Independent |
A number of eighteenth century cookery authors give recipes for this dish. Billede fra Historic Food. |
Wall Steet Jounal åbner videoballet med Making gelatin cool again:
Heston Blumenthal: Adult birthday jelly with absinthe:
Bompas and Parr: Handmade fruit jelly:
Bompas and Parr: Return of the Jelly Knights
Bompas and Parr: Return of the Jelly Knights fra Gestalten på Vimeo.
Lyden af blæver:
Molekylær chokoladespaghetti:
Voksen-JELL-O
Officiel buddingvideo i forbindelse med Copenhagen Cooking: Blævrende Budding på Frilandsmuseet/Brede Værk:
Og til sidst en lille kærlighedshistorie med en budding i en af hovedrollerne:
BBC: Food Programme: Jelly (23. august 2011)
Simon Parkes celebrates our noble jelly-making past with historian Ivan Day, and looks to those raising it back onto its wobbling pedestal today: chef Heston Blumenthal, and "jellymongers" Bompas & Parr. And we ask food writer Jill Norman if jelly's savoury past could be set for a comeback.
Jellies were once the extravagant food of kings. Henry VIII showed off with them, the Victorians raised them to a dazzling art form, a far cry from the lurid teatime horrors served up at children's parties where jelly has since languished. Billede fra BBC Radio |
On today’s THE FOOD SEEN, Sam (Bompas) and Harry (Parr) bring a mainstay of British cuisine across the pond to discuss it’s royal and humble legacy. But don’t think these boys are just about jellies and things that wobble. Their multi-sensory events are becoming things of legend; from a five ton walk-thru Chocolate Waterfall, a Rabbit Café filled with the albino pets, to a scratch and sniff ode to Peter Greenaway’s food-studded film, The Cook the Thief His Wife & Her Lover, it all makes you want to stop and sit in a breathable cloud of gin & tonic (which they’ve also concocted).
Ribband Jelly Billede fra Heritage Radio/Chris Terry |
Det handler om borgerskabet, der kunne fremvise evner og overskud, når der blev disket op med rom og ægte vanilje som smagstilsætning. Og om dygtige husmødre, der gjorde samfundet en tjeneste ved at sætte god og billig kalorieholdig mad på bordet. Og ikke mindst handler det om vor tids afsky for det pyntede og det blævrende som kommer af … ja, hvorfor er budding i grunden ikke længere så smart som det var en gang?
En blævrende budding pyntet med siv i sukker og kulørte bær bliver sat på bordet i Alle Tiders Historie. Copenhagen Cooking sætter fokus på nordisk - og dansk - mad i ny og gammel indpakning. Billede fra DR
Indlægget her er en del af mit tema om budding.
|
9 kommentarer:
Havde jeg nær sagt: For fanden da også.
Man kan jo ikke være vild med cocktails og så ikke have forsøgt sig ud i jelly shots.
Så når jeg har fundet den helt rigtige på Jelly Shot Test Kitchen, så giver jeg dig skylden, hvis jeg bliver afhængig ;)
Hej Andrea,
Den skyld tager jeg gerne på mig. Kom an! Måske skal du ligefrem overtage den mest tåbelige ting, som jeg længe har købt: en samling rør, som er beregnet til at fylde med jelly shots. Så kan man suge/puste sit shot ud af røret. Du siger bare til! :-)
Øj, de lyder avanceret, de puste/sugerør.
Dem tester jeg gerne!
Ser jeg dig mon i weekenden til madbloggerkonferencen?!
Lise
Jow da - og jeg glæder mig voldsomt til arrangementerne.
Ej men altså... nu bliver jeg da snart nødt til at finde min indre buddinge-fe frem og trylle med budding! Godt nok er det nærmest skilsmissegrund her i huset, men så må jeg jo bestikke gemalen med noget kage bagefter... dobbelt-win :-D
Vi ses til madbloggerarrangementet!
Ja, man er ikke engang bare en retro-nørd, hvis man sværger til budding. Vi er helt ude på forkanten... :-)
Vi ses IRL!!
Lise
The madness begins...
http://madmenneske.blogspot.com/2011/09/stiff-drink-part-1.html
Andrea,
Du er en sveske - havde jeg nær sagt! Hvor er det godt! Topgrineren!
Lise
Send en kommentar