søndag, september 11, 2011

Chocolate salty balls a la Southpark

God smag? Dårlig smag? Vi har kun det spas vi selv laver. Og hjemmelavet konfekt er også godt.
I går faldt jeg over et lille indlæg hos Spiselig.dk om Ben & Jerrys nye isvariant Schweddy Balls (fair-trade vanille, rom, chokoladekugler og fudge).

De svedige kugler fik mig til at tænke på en gammel ven, Chef fra Southpark, og jeg fik pludselig en idé til, hvad jeg skulle bruge en gammel rest chokolade kage til: Chocolate Salty Balls. Chef giver selv nogle bud på ingredienser:

Chocolate salty balls a la Southpark
  • ca. 200 g chokoladekagerester
  • 2 spsk mørk rom (jeg har desværre ikke brandy på lager)
  • 1 tsk kanel
  • et lille drys chili - for at få dem red and on fire - kan udelades
  • 3 tsk blommemarmelade
  • 75 g mørk chokolade
  • 75 g smør
  • lidt salt
  • chokolade til overtræk
  • (Maldon) saltflager

Varm smør og chokolade op blidt og kærligt (ikke overtrækschokoladen; det andet!) Bare rolig, det bliver stift igen senere. Rør det sammen til en glat og lækker blanding.

Bearbejd grundigt kagekrummer, rom, kanel, marmelade og salt med hænderne, indtil det er helt jævnt og medgørligt. Tag godt fat. Mas lidt. Både forsigtigt og lidt mere hårdhændet. Tilsæt den lune chokolade-smørblanding og massér igen blandingen. Kom godt i bund. Slik dine hænder ind imellem og check om smagen er i orden.

Giv nu blandingen en kold skulder i et par timer, så den bliver klar til næste omgang.

Skær ud i passende mundrette bidder. Tril dem runde. Tril nænsomt. Tril hurtigt. Tril langsomt. Bliv ved til du er færdig. Dine hænder vil blive varme undervejs, og det hele bliver herligt klistret. Køl evt. kuglerne ned igen, inden du går i gang med overtrækket.

Dyp i smeltet chokolade og drys med lidt salt. Når chokoladen er blevet hård, kan du for alvor nyde de lækre chocolate salty balls a la Southpark.

Oooh.
Suck on my chocolate salty balls
Put 'em in your mouth and suck 'em.
THEY ON FIRE BABY!!
Suck on my chocolate salty balls.
BLOW 'EM OUT BABY!!
OH! SUCK ON MY BALLS, BABY!!!
SUCK ON MY BALLS, BABY!!
SUCK ON MY RED HOT, SALTY, CHOCOLATE BALLS!!!
COME ON BABY!!
WOO!! WOO!!
Suck on my balls!!!!!

Bonus: Hele afsnit af  Southpark kan ses på southparkstudios.dk. Også afsnittet Chef's chocolate Salty Balls.

5 kommentarer:

Malou Klidmoster sagde ...

Åh, Lise - jeg elsker den slags spas :-D

Lise Lotz sagde ...

Tak!

Bethany stillede et nærgående spørgsmål tilbage i juni: "Har kagebloggere overhovedet sex, egentlig?" Uden at gå i detaljer vil jeg sige, at det i mit tilfælde er et definitionsspørgsmål...

Til gengæld er jeg en mester i den gamle kunst sublimering!

God søndag!

Lise

Chokoladesansen sagde ...

Ha ha ha.. Det er sgu skøn humor!!
Elsker South Park og dine kugler ser gode ud.. og så mener jeg, at lækker mad og kage er noget af det mest sexede i verden -ret sikker på at kæresten er enig ;-)

Lise Lotz sagde ...

Hej Stine,

Vi er helt på linje her!

Jeg faldt engang for en fyr - fordi han faldt for mig, da han så mig spise en MASSE dessert. (Måske ikke KUN derfor, men jeg syntes simpelthen at det var SÅ skønt, at han netop holdt af den side af mig.)

Vi præsterede senere at lave snegle i hvidløgssmør med en hel pakke smør - og at spise det HELE; bare os to og noget godt brød.

Jeg husker det som at vi spiste det i sengen, men det er muligvis en lykkelig erindringsforskydning... :-)

Lise

Chokoladesansen sagde ...

Præcis Lise..!

Det er en skøn historie uagtet graden af lyserødt hukommelsesfilter ;-)
Jeg har også delt mange dejlige madoplevelser med min kæreste, der elsker, at jeg dyrker min kagehobby med liv og sjæl.

Jeg er ret overbevist om, at noget af det, der kan gøre os interessante og tiltrækkende for andre mennesker, er når vi har lidenskab og passion, uanset om det gælder kager eller marathonløb.. men mad er bare af natur noget sanseligt og sensuelt, der virkelig stimulerer hjernen og kroppen ...altså bortset fra en supersize menu fra McD, der givetvis er alt andet end et afrodisiakum :-D