Der er flere indgange til dette desserteksperiment:
- mine nye silikone-portions-kageforme
- en rest kakaomarcipan
- min nye helt, David Lebovitz
Marcipankiks:
- ca. 100 g marcipan med kakao
Bag kiksene ved 200 grader i 7-10 minutter. Det er lidt svært at se, hvornår de har fået nok, for man kan jo ikke se om kanterne bliver lysebrune og kiksene bliver først sprøde, når de er kølet af. Der er ikke andet for end at tage chancen.
Peberparfait:
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk szechuan peberkorn
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 1 dl rørsukker
Kog fløden op med peberkornene. Lad fløden køle af og si derefter peberkornene fra. Pisk til flødeskum.
Pisk æggeblommer med sukker indtil massen er lys og luftig. Vend forsigtigt flødeskummet i "æggesnapsen".
Fyld nu is skiftevis med marcipankiks i dine forme og stil isen i fryseren.
Jeg har lavet en stikkelsbærsag til, men måske ville det være flottere med noget rød frugt. For at gøre isdesserten rigtig nytårsfin har jeg belagt den med ægte indisk bladsølv. Lidt svært. Lidt rustikt. Måske lidt giftigt. Men festligt...
Nytårsdessert med bladsølv |
Godt nytår!
3 kommentarer:
Wow, fed ide :-)
Jeg tror du skal støde peberet lidt inden du varmer det i fløden. Er spændt på hvordan den endelige version smager!
Pøj pøj med videreudviklingen :-)
Hej
Den kiksekage ser meget spændende ud.
Sikke en fantasi du har, stor respekt for det.
hilsen Lone.g
Hej Lone,
Tak for de pæne ord. Ja, det med fantasien; jeg oplever, at når jeg lukker den ud, så bliver den kun stærkere og vildere. :-)
@Klidmoster: Jeg har en peberkaramelsovs - på knust peber, thank you very much! - stående i køleskabet, men jeg er gået lidt "omvendt sukkerkold" på de søde sager (der er stadig nytårskransekage, jeg fik først i går spist det sidste af chokoladejulekalenderen købt ved Julens Chokolade i Århus og så er der alle de andre skønne rester), så videreudviklingen er på stand by...
Lise
Send en kommentar