En åndsfælle... |
I efteråret fik jeg en stor pose nødder af min mor, som hun havde samlet ovre i det vilde Jylland. Nødderne har hængt i mit køkken og kunne jvf. ovenstående have hængt dér i årevis. De kunne dag ud og dag ind have forsikret mig dels om min mors gode sans for, hvad der skal til for at gøre mig glad, og dels om at jeg var i besiddelse af et hemmeligt middel, en sidste reserve til at sikre mig mod sultedøden i de kommende års isvintre - der åbenbart følger med den globale opvarmning.
Men nej, hårdt psykologisk slid med mit indre krigsbarn - og en ansporing fra den gode Klidmoster - fik mig ud over kanten, og nu er der superlækker kransekagekonfekt klar til den store aften.
Hasselkransekagekonfekt:
- 250 g hasselnødder (håndplukkede og håndknækkede er fint, men ikke strengt nødvendigt)
- 150 g rørsukker
- 100 g honning (jeg brugte en rest af noget, som vist var ferskenhonning, som min mor - tak igen! - hjembragte fra Taiwan og som også var på vej ind i den evige bufferzone. Mindre - fx. helt almindelig honning - kan gøre det.)
- ca. 2 æggehvider
Lun honningen let - fx. i mikroovnen, så den bliver flydende, og hæld den ned til nøddesukkeret. Kør lidt igen.
Det er svært at give en helt præcis anvisning om hvor meget æggehvide, der skal i kransekagemassen. Hæld æggehvide i lidt ad gangen, indtil du har en ikke for fast masse.
Du skal kunne sprøjte den ud med en sprøjtepose. (Den skal selvfølgelig heller ikke være for blød; så holder den ikke formen.) Prøv at ramme tandpastakonsistens.Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt små hapser ud på en bageplade med bagepapir på. Bag i 8-10 minutter ved 200 grader. (Klidmoster minder om det fornuftige i at være forsigtig med undervarmen.)
Lad kransekagestykkerne køle af og dyp derefter bunden på hvert stykke i smeltet mørk chokolade og lad dem størkne.
2 kommentarer:
Uhm, lækkert at lave det af hasselnødder :-)
Det er fedt at der nu er endnu en ting man kan lave helt fra bunden.
Ja, og det smager helt vildt godt!
Måske også fordi vanen får selv god mandelmarcipan til at smage "neutralt". Her er nøddesmagen meget tydelig. :-)
Lise
Send en kommentar