onsdag, december 29, 2010

Peberparfait med indbygget marcipankiks - en hot/cool nytårsdessert?

Jeg skal straks indrømme: den testversion, som jeg har lavet, er slet ikke hot. I hvert fald ikke på den stærke måde. Isen smager mere af kardemomme, hvilket slet ikke er dårligt, men jeg havde set frem til lidt mere kant. Jeg kan nok lige nå at lave en version 2.0 inden fredag...
Der er flere indgange til dette desserteksperiment:
Jeg vil spare dig for mellemregningerne og gå direkte til opskriften. Den rækker til ca. 6 (ret små) portioner.
Marcipankiks:
  • ca. 100 g marcipan med kakao
Rul marcipanen tyndt ud og skær den i stykker, der passer i dine portions-isforme. Tre kiks til hver portion ser flot ud, når isen skæres op.

Bag kiksene ved 200 grader i 7-10 minutter. Det er lidt svært at se, hvornår de har fået nok, for man kan jo ikke se om kanterne bliver lysebrune og kiksene bliver først sprøde, når de er kølet af. Der er ikke andet for end at tage chancen.

Peberparfait:
(I virkeligheden kan enhver lys hjemmelavet is fint bruges. Til en chokoladeis kan kiksene laves af almindelig marcipan. Det ser under alle omstændigheder godt ud med det omvendte "kiksekage-look".)
Kog fløden op med peberkornene. Lad fløden køle af og si derefter peberkornene fra. Pisk til flødeskum.

Pisk æggeblommer med sukker indtil massen er lys og luftig. Vend forsigtigt flødeskummet i "æggesnapsen".
Fyld nu is skiftevis med marcipankiks i dine forme og stil isen i fryseren.
Jeg har lavet en stikkelsbærsag til, men måske ville det være flottere med noget rød frugt. For at gøre isdesserten rigtig nytårsfin har jeg belagt den med ægte indisk bladsølv. Lidt svært. Lidt rustikt. Måske lidt giftigt. Men festligt...
 
 
Nytårsdessert med bladsølv
Godt nytår!

3 kommentarer:

Klidmoster sagde ...

Wow, fed ide :-)

Jeg tror du skal støde peberet lidt inden du varmer det i fløden. Er spændt på hvordan den endelige version smager!

Pøj pøj med videreudviklingen :-)

lone.g sagde ...

Hej
Den kiksekage ser meget spændende ud.
Sikke en fantasi du har, stor respekt for det.
hilsen Lone.g

Lise Lotz sagde ...

Hej Lone,

Tak for de pæne ord. Ja, det med fantasien; jeg oplever, at når jeg lukker den ud, så bliver den kun stærkere og vildere. :-)

@Klidmoster: Jeg har en peberkaramelsovs - på knust peber, thank you very much! - stående i køleskabet, men jeg er gået lidt "omvendt sukkerkold" på de søde sager (der er stadig nytårskransekage, jeg fik først i går spist det sidste af chokoladejulekalenderen købt ved Julens Chokolade i Århus og så er der alle de andre skønne rester), så videreudviklingen er på stand by...

Lise