![]() |
Og alting er smukkere med ribs! |
![]() |
En dampende frisk christmas pudding bliver serveret ca. 1867. Opskrift fra The White House Cookbook her. |
Traditionalister holder på, at Christmas Pudding skal laves med flomme.
![]() |
Flomme. |
Pudding/budding handler i høj grad om at noget tilberedes i en form. Ordbog over det Danske Sprog (ODS) giver det udmærkede eksempel: (barnet) lavede Buddinger af Sandet i Spyttebakken med et Fingerbøl (fra journalist og forfatter Carl Quistgaard Muusmanns skrift Med løst Krudt fra 1889).
![]() |
Dr. Oetkers bud på en budding lavet i en fin form. |
![]() |
Jeg brugte en form på 1,7 liter. |
Eller en vintage-sag...
Dampet kage med kardemomme og indbygget hvid chokoladesauce
- 150 g hvid chokolade
- 3/4 dl piskefløde
- 1 tsk matcha-te
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 5 kapsler friskstødt kardemomme
- 2 æg
- 100 g mel
- 1 tsk bagepulver
Smelt hvid chokolade og fløde sammen i et vandbad. Rør den grønne pulver-te i chokoladen. Smør din form og hæld den grønne chokoladesauce i bunden af formen.
Pisk smør, sukker og kardemomme sammen til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert. Rør mel og bagepulver i dejen. Kom dejen i formen midt i chokoladen. Læg låget på.
Sæt en stor gryde med vand over varmen. Der skal noget i bunden, så kageformen ikke står direkte på bunden. Jeg har brugt en bordskåner i silikone. En plade af sammenkrammet sølvpapir kan også bruges.
Sæt formen i gryden, når vandet koger og læg låg på gryden. Hold gryden i småkog. Det kogende vand skal nå godt op omkring formen. Hæld evt. mere vand i gryden, hvis meget fordamper undervejs.Kog kagen i ca 1 1/2 time.
Tag kagen op. Test evt. med en strikkepind om kagen er færdig. Hvis der ikke hænger dej ved, når den stikkes ind midt i kagen, er den færdig. Lad kagen køle en anelse af inden du vender den ud af formen. Den kan sidde lidt fast og skal måske løsnes i kanten med en kniv.
Pynt evt. med ribs eller anden frisk frugt.
Kagen kan sagtens laves uden chokoladesaucen, men det er lidt fascinerende med en lækker, varm sauce, der er klar sammen med kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar