(De lyse/grønne pletter i kagen er hakkede rester af hhv. Gode Råd og lysegrønne marengs. Stop-Spild-af- Mad slår til igen!) |
Konfektkage (42 relativt små, men solide stykker)
- 250 g smør
- 5 æg
- 625 g sukker - evt. en del af det i form af brun farin
- 300 g mel
- 75 g kakao
Pebermynteganache
- 300 g mørk chokolade - hakket eller som "dråber"
- 1 1/2 dl piskefløde
- ganske få dråber pebermynteolie
Smelt smørret i mikroovnen eller i en lille gryde. Lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel og kakao og rør det i dejen. Rør det smeltede smør i dejen. Hæld dejen i en stor bradepande (ca. 25x40 cm) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 30 minutter ved 200 grader. Den må gerne være en anelse klistret.
Kom chokolade og fløde i en skål. Varm det op i mikroovnen. (Hvis du ikke har en mikroovn, koger du fløden op i en gryde, tager den af varmen og rører chokoladen ud i den varme fløde.) Rør til du har en helt glat blanding. Smag til med pebermynteolie. Vær forsigtig! Du kan let komme til at overdosere, hvis olien er god og koncentreret.
Hæld den varme ganache over kagen og pynt evt. kagen inden ganachen stivner. Stil kagen køligt.
Jeg pyntede med små trekløvere lavet af en grøn æggehvideglasur, som jeg sprøjtede ud på bagepapir og tørrede i et par dage. Måske giver billedeserien på Facebook et indtryk af teknikken.
Opdateret 8. april: tilføjet anbefalet bradepandestørrelse og tilføjet billednote om "pletter" i kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar