torsdag, juli 05, 2012

KageTouren: 21 kager på 21 dage. Prolog.

Nej, lad os give os selv og hinanden LIDT mere tid til de mange etaper: 21 kager inden 1. september. Hvem kommer hele vejen igennem de mange udfordringer? Hvem sprinter hurtigst og kommer først? Hvem klarer de særligt hårde forhindringer, som det er at bage selv? Hvem scorer ekstra point ved at bage/opstøve julekager som pebernødder og klejner? Hvad fabler hun om?

Samvirke har kagetema i sit julinummer. Det betyder bl.a. en meget smuk og sjov forside, og det betyder artikler i bladet (bl.a. den sande historie om Drømmekagen fra Brovst (s. 40-41) og opskrifter på hjemmelavede udgaver af kager, som vi ellers bedst kender pakket ind i plastik (s. 32-35)) og yderligere kagerelateret stof på hjemmesiden. Det er bare i orden!
Skøn forside! Læs selv kagenummeret af Samvirke.
På hjemmesiden er der bl.a. en lækker billedserie, der viser 21 kager, der blev opfundet i Danmark. Brunkager, fragilité og Sarah Bernhardt. Kartoffelkager, gåsebryst og vanillekranse. Og alle de andre. Uhm! Heraf ideen om en KageTour.

Jeg opdagede temaet for et par dage siden og fór straks i SuperBrugsen for at skaffe mig et eksemplar af bladet. Samme dag blev jeg via Facebook inviteret til en fødselsdagsreception, hvor der - lokke, lokke - ville blive serveret lagkager fra Lagkagehuset. Afsted på jernhesten og ganske kort efter havde jeg gennemført prologen: et stykke Othellolagkage. (Tak og tillykke til Mia!)
Jeg tillader mig at stjæle beskrivelsen af Othelloglagkagen fra Samvirke:
Type: LagkageBeskrivelse: Cirkulær kage med flad overside bestående af biscuitbunde med fyld af kagecreme. Glaseret med chokoladeglasur på oversiden, mens kanten er sprøjtet med flødeskum.Hvornår: Opskriften findes i kogebog fra 1915, men lagkagen blev opfundet omkring århundredeskiftet. Shakespeare-figuren Othello har lagt navn til kagen på grund af hans og kagens brune farve.
Et bud på en opskrift på den klassiske lagkage kan du finde hos fx. Himmelske Kager.

Othellolagkagen er ikke min favoritlagkage; jeg synes, at den er lidt vel fersk, men den er smuk. Det samme - altså smuk, ikke fersk - kan man sige om Laurence Fishburne i rollen som Othello i filmudgaven fra 1995.
Laurence draperet i flødeskumsfarvet klæde...
KageTouren er i gang. Du må gerne køre med.

2 kommentarer:

Lotte sagde ...

Samvirke-holdet ønsker dig al mulig held og lykke og en god livrem. Vi ved på egen krop, hvad det vil sige at skulle tygge sig gennem 21 kager.
Spændende projekt du har gang i.
Bedste hilsner, Lotte, Samvirke

Lise Lotz sagde ...

Hej Lotte,

Tak for hilsenen!

Jeg tror simpelthen at jeg vil bruge denne lidt flade lørdag på at finde mine arvede linseforme frem og bage linser, en af mine gamle favoritter. I projektets tjeneste. :-)

Lise