søndag, juli 22, 2012

Medaljeoverrækkelse - en lille løsning på et ægte first world problem

Hvordan skal jeg dog klare at SPISE alle de kager, som jeg skal igennem på min udfordring 21 kager på 21 dage (+ en måned)? Stort problem!

Normalt når jeg bager bliver der ud af en typisk portion dej kage nok til 6-10 personer. Vi er kun to herhjemme, og det er ikke altid, at jeg kan finde nogle uskyldige stakler at presse noget hjemmebag ned i halsen på. Og selvom cykelrytterne er ankommet til Paris i dag, er jeg jo langt fra færdig med KageTouren 2012. Der er mange kager i sigte.

I dag løste jeg "problemet" på en måde, som jeg normalt ikke bruger: jeg bagte kun TO små kager. Som regel vil det vare helt utænkeligt, for indsatsen er jo stort set den samme om man bager en hel eller en decimeret portion af en kage, men i dag gav det mening:

  • jeg havde mørdej i fryseren fra forleden, da jeg bagte linser; derfor skulle jeg ikke ud i at lave ny dej, men kunne bare tage et lille stykke ud, der var stort nok til fire små runde bunde,
  • til brug i en kage til lidt længere fremme på ruten havde jeg lavet kagecreme og kunne snige mig til to teskefulde
  • ribsgele havde jeg i køleskabet og kunne omsmelte en lille bitte smule til brug til pynt og
  • med æggehvidepulver kunne jeg røre en mikroskopisk portion glasur uden at skulle tage hul på et æg. Lidt nøjsom er man jo.
Jeg havde også ovnen tændt til aftensmaden, så den VAR varm.
Og vupti, vupti, vupti: i løbet af ganske kort tid havde jeg komponenterne til endnu en af de danske kageklassikere og kunne samle to mundfuldsmå medaljer, som faktisk er så nuttede (og praktiske), at jeg har bestemt mig for, at alle fremtidige medaljer, der skal bages i mit hjem, skal have den størrelse.

Nu bliver jeg lidt i tvivl om, hvorvidt der også skal flødeskum i en medalje. Samvirke, der jo satte hele sommerkageprojektet i gang, beskriver medaljen som en flødeskumskage med både creme og flødeskum mellem lagene. 

I min lille Den blå Bagebog er der ikke flødeskum i medaljen. I Meyers Kager er det lidt uklart. I selve opskriften laver kan konditorcreme til at fylde mellem lagene - altså kagecreme blandet med flødeskum - mens han beskriver medaljen som et evigt skønt møde mellem sprød mørdej, marmeladens frugtsødme (ja, han kommer også marmelade mellem bundene), den tætte vaniljecreme og det luftige flødeskum. Hmmm...

Når jeg googler medaljer bliver flødeskumsspørgsmålet ikke besvaret entydigt, og der er også variationsmuligheder mht. pynt. Når jeg tænker medalje, tænker jeg hvid glasur og gelefirkant, men den kan tydeligvis også laves med chokoladepynt og frugtstykker på toppen. 

Jeg tænker - all in all - at denne temmeligt enkle konditorkage har fristet køkkenskrivere gennem tiderne til at variere lidt over temaet: mørdejsbunde med noget blødt imellem, som gør den umulig at spise på en elegant måde. Umulig med mindre man altså laver medaljerne tilpas små. Jeg har sg'u fortjent en medalje!

Six down - fifteen to go...

Ingen kommentarer: