Én kladdkaka er ikke nok. Her kommer nummer to. En hvid variant, som er om muligt endnu sødere og endnu blødere end den første.
Jeg troede, at jeg havde en pose stikkelsbær i fryseren, som kunne være blevet bagt med og have dannet lidt modspil. Sådan skulle det ikke være, og ved du hvad? Den blev spist alligevel!
Denne opskrift er også lavet med udgangspunkt hos
Tea på Söta Saker. Mit bidrag til opskriften er pærerne, der jo er i sæson lige nu.
Hvid kladdkaka med krydrede pærer
- 1 stor pære fx. Lucas
- 1½ dl sukker
- 1½ dl vand
- saft af en citron
- krydderier fx. stødt ingefær, kanel og/eller vanille
Kog sukker, krydderier vand og citronsaft til en lage. Skræl pæren og skær den i tynde både.Kom pærestykkerne i lagen og kog indtil stykkerne bliver nærmest klare. Det tager ca. 10-15 minutter. Tag pærestykkerne forsigtigt op, og lad dem dryppe af.
- 100 g smør
- 100 g hvid chokolade
- 2 æg
- 2 dl sukker
- 2 tsk vanillesukker
- 2 1/2 dl mel
Smelt smør og chokolade forsigtigt sammen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør indtil du har en glat og sammenhængende masse.
Hæld dejen i en rund form beklædt med bagepapir. Læg pærestykkerne ovenpå. Bag kagen 15-20 minutter ved ca. 200 grader.
Kagen er meget sød, så lidt frisk, syrlig frugt serveret ved siden af vil gøre underværker. Tea foreslår at man drysser kagen med flormelis. Det sprang jeg over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar