mandag, juni 21, 2010

Sachertorte revisited - James Price er også skuffet...

 
(Foto: Joachim Adrian, Politiken)

I Politiken skriver James Price bl.a.: Man må forstå, at Sacher-Torte for wienerne ikke bare er en kage; den er et symbol, en attraktion på linje med det skæve tårn i Pisa eller Den Lille Havfrue, så det var med en vis forventning, at jeg satte tænderne i tærterne.

Det er muligt, at jeg er et meget kritisk og besværligt menneske, thi det første, der slog mig, var, at Sacher-Torte, i begge versioner, nok var en af de mere kedsommelige kager, jeg havde smagt, og at jeg havde meget svært ved at forstå alt postyret.


Selve kagen var temmelig tør og havde næsten ikke nogen smag af chokolade, glasuren var så sukret, at chokoladesmagen praktisk talt også forsvandt der, og laget af abrikosmarmelade så tyndt, at det knap gjorde nogen forskel, men højst tilføjede et lille syrligt strejf til smagen.

Og da jeg havde forestillet mig en chokoladedrøm, der ville få tårerne frem i øjnene og valsetoner til at klinge, var det svært ikke at blive skuffet.Artiklen byder på en grundig gennemgang af den berømte kages historie samt links til opskrifter på både den (næsten) originale kage og Mr. Prices eget bud på en Sachertorte, som det er værd at sætte tænderne i.


Så nu kan du gå i gang med sammenlignende studier i massevis, for jeg havde jo også et bud på en opskrift på Sachertorte for nylig. Under alle omstændigheder er det vigtigt at huske, at kagen skal serveres med flødeskum - og helst masser af det. Østrigerne er vilde med det. De drikker det i kaffen og til deres kager, og nogen hævder ligefrem, at ultraentusiasterne spiser flødeskum med flødeskum til! Det kan vi li'!!

Ingen kommentarer: