Jeg pyntede også kagen anderledes end det foreslås i kogebogen: jeg havde nogle kaffebønne-drageer fra mit besøg på Eat09 for et par uger siden, der bare skreg på at blive kastet på en kaffekage. Det blev både pænt at se på, godt at bide i og lækkert at smage - når jeg nu selv skal sige det...
Jeg fik altså gjort opskriften til min egen, og derfor vil jeg med god samvittighed bringe den her.
Kagen:
2 æggeblommer
2 æggeblommer
110 g sukker
4 spsk stærk kaffe (jeg laver en tjæreagtig gang Nescafé)
evt. 1-2 spsk Kahlua (kaffelikør)
2 æggehvider
1 knivspids salt
40 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
Pisk æggeblommer og sukker til en cremet æggesnaps. Pisk kaffe og evt. Kahlua i blandingen.
I en ren skål og med rene piskeris (rester af fx. æggeblomme eller andet fedtstof vil gøre det umuligt at få hviderne stive) piskes æggehviderne med saltet. Når de er næsten stive piskes sukkeret i. Pisk til blandingen er rigtig solid.
Bland først et par skefulde af æggehvidebladningen i æggeblommeblandingen. Vend derefter forsigtigt mel og bagepulver i dejen og til sidst resten af æggehviderne i. Hæld dejen i en rund springform. Der er ikke supermeget dej, så kagen bliver ikke så høj, men med den skønne creme skal den nok bidrage så rigeligt til kalorieregnskabet.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Check med en tandstik om den er færdig: når du stikker tandstikken ned i kagen, skal der ikke hænge dej på den, når du tager den ud.
Ca. 3 store spsk abrikosmarmelade kan smøres på den varme kage. Lad kagen køle HELT af.
Mascarponecreme:
2 æggeblommer (her er det en rigtig god idé at bruge pasteuriserede, for cremen bliver jo ikke bagt!)
3 spsk sukker
2 spsk Kahlua
250 g Mascarpone (italiensk flødeost/friskost)
75 g mørk chokolade
75 g mørk chokolade
Smelt chokoladen fx. i mikroovnen. Lad den køle lidt af.
Pisk æggeblommer, sukker og Kahlua til en glat æggesnaps. Pisk mascarponen i - en skefuld ad gangen. Pisk den smeltede chokolade i cremen. Stil evt. cremen på køl mens kagen også køler af.
Smør et lag creme på kagen og gem evt. lidt, som sprøjtes på med en tylle. Pynt fx. med drageer eller andet festligt.
Lad kagen stå køligt indtil den skal spises. En god kop kaffe og et STORT stykke - og så er den dag reddet!
1 kommentar:
Nammenam, Lise...
Du kan beskrive en smag..
: ))))
Send en kommentar