søndag, september 13, 2009

Danish Minies - the sweet side...

En af mine venner er ved at søsætte et meget delikat projekt, Danish Minies; alle de klassiske danske retter i miniformat. På den måde kan man fikst præsentere dansk kogekunst, smage mange flere retter på én gang end hvis man fik dem serveret i fuld størrelse, og så har jeg - og sikkert mange andre (kvinder?) - en særlig svaghed, for alt som er småt og nuttet. Med andre ord: en knaldgod idé!

MEN der mangler noget! De søde sager. Hvor er rødgrøden og æblekagen? Citronfromagen og ris a la mande'n? De eviggrønne søde punktummer, som - for nogen - er lige så vigtige for et måltids fuldkommenhed, som en kvindes øjne er for hendes skønhed.

Jeg har ladet mig inspirere og i al beskedenhed lavet et par skitser til mulige tilføjelser til det ellers uendeligt appetitlige koncept (hvem sagde overspringshandlinger? Jeg har i virkeligheden langt vigtigere ting at tage mig til i dag...):Rødgrød lavet på (frosne) ribs, jordbær og blåbær i en lille skal (som, indrømmet, hverken smager specielt godt eller er helt sprød nok til at spille op mod rødgrøden, men jeg faldt lige over en æske i Inco og fint ser det da ud) og pyntet med flødeskum. Der er også flødeskum i bunden under rødgrøden, som det måske kan anes.

Gammeldags æblekage: en bund, der til gengæld er rigeligt sprød, og som faktisk smager godt, bagt af sukker, smør og rasp. Ovenpå en godt indkogt æblegrød pyntet med flødeskun og ribsgele.

Så kan vi få afsluttet minimenuen med manér!

P.S. Danish Minies er også på Facebook.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

meget interessant, tak