mandag, august 24, 2009

Cheese & chocolate

Jeg var på "Madmesse for livsnydere" i går og det var alle pengene værd. Jeg havde allieret mig med en lige så madglad veninde og vi var strategiske: vi mødtes til en fornuftig morgenmad/brunch - så fik vi lagt en god bund - og så spadserede vi til Øksnehallen og fik oparbejdet en dejlig, unaturlig appetit. Og den var der god brug for.

Der var et hav af skønne boder MED endnu skønnere smagsprøver i massevis. Sådan skal det være! Og jeg fik pylret lidt om mine to store svagheder: chokolade og ost.

Mad & Vin var sponsor for et fint indkøbsnet som alle fik udleveret i indgangen. Lidt ambitiøst, tænkte jeg, men fire timer senere var mit net fyldt af gode sager:
  • en smuk glaskande med koldpresset rapsolie - det er nyt og smart og Nordens svar på olivenolie,
  • tre forskellige oste - heriblandt en porter-cheddar
  • for 100 kroner blandet gourmetchokolade fra A Xoco - heriblandt en skøn nougatstang med kardemomme og citron og midtbyens flotteste pålægschokolade samt
  • en grøn limepresser, som både er dekorativ OG effektiv. Og jeg presser faktisk en del limefrugter... (Lidt ærgerligt at opdage lidt senere, at jeg som Politiken Plus-person kunne have fået tingesten med rabat; jeg er en rabat-sucker. Men hvor der handles, der spildes.)

Det sjoveste af det hele var næsten, da jeg kom hjem og checkede A Xocos hjemmeside og fandt en fusions-konfekt, som opsummerer dagen perfekt, og som jeg må prøve SNART: "Gedeost m. timian. Ganache på basis af modnet gedeost, frisk timian, frisk fløde og honning. Overtrukket med 72 % chokolade." Hva' beha'r?!

(Check også den næste; den må være i familie med Toucinho do Ceo - den portugisiske dessert med bacon, som jeg har skrevet om tidligere. Jeg fik vist aldrig fortalt, at jeg HAR prøvet den, og den var "interessant" - ikke dårlig, men ikke en dessert, der kan serveres for enhver forsamling.)

Ingen kommentarer: