fredag, august 21, 2009

"KitchenAid - 90 Years - The Cookbook" - jeg bliver helt varm om hjertet...

Som tidligere noteret fik jeg en grøn baby fra KitchenAid tidligere på sommeren. Den pynter helt ubeskriveligt i mit køkken!

Sammen med apparatet kom et registreringsskema, som man kunne sende til en mystisk adresse i Belgien og så ville man som tak modtage en "opskriftssamling" på engelsk eller fransk efter eget ønske. Ja tak, tænkte jeg; jeg kender jo godt de opskriftshæfter, der følger med blendere og mikrobølgeovne. De er gode til at få ideer af ved en enkelt gennemkigning, og så kan de arkiveres på fjernlageret. Men gratis er jo dejligt.

I dag kom en pakke. Tung! Indeni var den lækreste kogebog jeg længe har set: "KitchenAid. 90 years. The Cookbook". Med smukke, smukke fotos; interessante og lidt spændende opskrifter med nye smagskombinationer; smudsbind, bogmærke og sådan et fint rødt bånd, der også kan lægges ind på en vigtig side. En bog der ikke fås i almindelig handel. Kun for de særligt udvalgte kunder.

Sådan! Det kalder jeg kundepleje! Jeg føler mig pludselig som medlem af en meget eksklusiv klub. Jeg har bladret i bogen og mundvandet løber. Jeg spottede dog også lynhurtigt en accessory, som jeg må eje: man kan åbenbart få en glasskål til sin røremaskine. Jeg elsker køkkengrej i glas. Grydelåg ikke mindst. Så jeg kan se, hvad der sker! Og jeg kan da ikke leve ret længe uden en røreskål med udsigt - eller indsigt.

Jeg indledte en jagt på nettet og det var ikke let, men jeg fandt noget til sidst hos Thuesen-Jensen, der åbenbart er KitchenAid-grossist: http://www.thuesen-jensen.dk/templates/product.asp?ProductGuid=5KGB&GroupGuid=1185 KUN kr. 999,- Det er jo "rørende"!! Men lur mig: næste gang jeg har kr. 1000 til overs, så er jeg den, der sætter en bestillingsproces i gang. Mit liv er ikke fuldendt uden den skål!

Og sådan har vi været vidner til en ægte win-win-situation: jeg har fået min skønne kogebog. KitchenAid har fået en loyal kunde, som er klar til at spendere en mindre formue på noget som dybest set er lidt mindre vigtigt end så meget andet i verden. Jeg har fået en ny konsumdrøm og et håb om et perfekt køkken og et dertil hørende perfekt liv. Mageløst!

Der er heldigvis rigtig mange kageopskrifter i bogen, for selvom røremaskinen kan suppleres med alskens tilbehør, så er piskeriset og dejkrogen jo det aller vigtigste. Jeg har taget et par billeder; de øver slet ikke bogen nogen som helst retfærdighed, men en svag antydning må være på sin plads.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kender det med KitchenAid'en - Love my Pink KitchenAid - sendt fra England da den skulle være Pink ;) (har også Pink KitchenAid blender)

Nå men til det mest VIGTIGE af delen, så har jeg lige bestilt en glas røreskål to my Love,, og ikke hos den du linker til men til skift selv.dk og prisen,,,
Damdamdamdam (trommesolo) ;) 299,- !!!
Men så er det uden det grå silikonelåg, tror nu heller ikke lige at det gør så meget,, spare jo ligesom lidt på at købe den uden..

Øv jeg vil også have "The Cookbook"

Hilsen Sabina

Lise Lotz sagde ...

ØV! Jeg HAR faktisk bestilt en glasskål hos min lokale Imerco (jeg fik næsten kr. 1000 tilbage fra danmark efter en stor omgang hos tandlægen) og jeg har ventet sidenslut-august. Jeg fik at vide, at jeg ville have skålen sidst i september, og det har vi jo passeret. Da jeg rykkede i sidste uge, blev jeg lovet "næste uge". Nu er jeg da stærkt fristet til at aflyse aftalen. Kr. 299 er jo noget andet end kr. 999 - silikonelåg eller ej.

Tak for tippet! (Og jeg købte endda min maskine hos www.skiftselv.dk - jeg tænkte bare ikke på at finde skålen dér...)

Anonym sagde ...

Kan kun anbefale at se på www.ebay.de Der er masser af penge at spare, og på de fleste frit valg på farven..

Lise Lotz sagde ...

Jeg endte i øvrigt med at afbestille den glasskål, som jeg havde bestilt, og fik i stedet en til 30% af prisen fa Skift Selv. 700 kroner er dog noget at spare - selvom jeg her, mange måneder senere, er så glad for min glasskål, at jeg synes at den også ville have været 1000 kroner værd! (Skift Selv har ikke glasskålen længere, så vidt jeg kan se.)

Lise Lotz sagde ...

Update 24. november 2010: Både
Magasin og Illums Bolighus sælger pt. glasskålen til Kitchenaids
røremaskine til "kun" kr. 399. (Set til priser op til kr. 1246!) Jeg
eeeeeelsker min glasskål! (Se fx. http://www.illumsbolighus.dk/product_detail.asp?mode=master&maID=31290)

Lise

Anonym sagde ...

Jeg sendte også info til Belgien om min nye køkkenmaskine og modtog en kogebog til blenderen. Andre som har prøvet det samme??

Lise Lotz sagde ...

Hej Anonyme,

Hvor nederen!

Lise