mandag, oktober 29, 2007

Panellets til AllehelgenJuhuuu! Jeg har fundet en god opskrift på endnu en helligdags(små)kage: i Catalonien (Østspanien) spiser man åbenbart panellets til Allehelgen, som er lige om lidt, nemlig 1. november.

Opskriften stod i Politiken den 8. september i år og den var meget fristende: en andeledes måde at bruge græskar; masser af pinjekerner og mandler; ikke noget mel; stor, men enkel opskrift! Og nu har jeg prøvet den. Meget interessant!

Kagerne blev ret forskellige: de første, som jeg rullede i hele pinjekerner var ret store, men da jeg hurtigt løb tør for (dyre!) pinjekerner, lavede jeg de næste mindre - og rullede jeg dem i en blanding af hakkede pinjekerner og perlesukker. Ifølge opskriften skulle "panelletterne" blive bedre af at trække (mindst) et døgn, så det ser jeg frem til... Opskriften kommer på Kage!Kage!Kage! inden længe.

(Tilføjelse til bloggen 26. november 2008: Jeg har samlet otte knaldgode opskrifter på kager uden mel - det bliver de altså ikke hverken kedelige eller sunde af! - i en pdf-fil (lige til at printe ud), som du kan købe for kun kr. 20,- Se på min hjemmeside: Opskriftshæfte til salg!)

Ingen kommentarer: