fredag, november 09, 2007

"Mor og barn"-banankageGodt nyt igen: jeg er blevet hyret til endnu et kageforedrag: "Kager og andre lækkerier kirkeåret rundt". Det bliver i Hans Tausens Kirke den 26. marts, og de er muligvis også interesserede i smagsprøver. Det skal jeg lige have lavet en plan for... Herligt! Jeg glæder mig.

I går lavede jeg banankagen fra Karolines Kogebog til mine strikkedamer; den er altid god. Men jeg kan jo ikke dy mig for at lege lidt, så jeg havde givet dejen nogle dråber citronolie, og det klædte den helt bestemt! Så et godt lag chokolade - smeltet med lidt smør, så det bliver lidt mere cremet og ikke knækker - og pyntet på toppen med grøntfarvet hvid chokolade med limesmag fra Specialkøbmanden.

At jeg så også havde bagt kagen i min fine, tyske gugelhupf-form og havde lavet en miniudgave i formen, som jeg købte i London sidste jul gjorde det til lidt af et show. Så lidt skal der til for at gøre en banankage til noget lidt særligt!

I morgen er det Mortensaften og egentlig havde jeg tænkt at tage en monsterkage, Gianduja Marjolaine, med til andegilde hos min søster. Jeg har fundet opskriften på nettet, og den virker helt overdådig og fristende! Jeg tror nu, at jeg finder på noget andet, for jeg tror, at den vil tage livet af os efter en stor middag med andesteg.
Jeg har en periode, hvor jeg render ind i kager uden mel og til gengæld en masse gode sager. Det er jo rart at være forberedt, hvis man skulle blive glutenallergiker en dag! Når jeg har fået afprøvet opskriften på Gianduja Marjolaine, vil jeg oversætte den og lægge den på KageKageKage.
I mellemtiden vil jeg lægge opskriften på en anden melfri monsterkage ud: Chokolade-/valnøddekage fra Anne Willans Den Klassiske Køkkenskole; en vidunderlig bog.


Ingen kommentarer: