Én kage til 17 gæster |
Kokos-frugtfyld
- ca. 200 g tørret eksotisk frugt i tern fx. ananas, papaya, mango
- 1-2 dl Malibu (kokos-)likør; mangovarianten kan også bruges
Kokosbunde (variation over marcipanbunde fra Odense Marcipan, som jeg har brugt i mange sammenhænge. Skøn tung kagebund! Jeg fordoblede opskriften fra Odense, og bagte i to runde springforme.)
- 5 æg
- 400 g sukker
- 300 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 400 g marcipan (jeg plejer at bruge ren, rå marcipan, men jeg havde en halvgammel pakke kransekagemasse - købt ved lidt af en fejl - så jeg brugte den i stedet. Stop Spild af mad, you know!)
- 150 g kokosmel
Hæld dejen i to springforme beklædt med bagepapir og bag i ca. 30 minutter ved 175 grader. Kagen skal være lysebrun og en strikkepind skal komme ud uden dej på, når den stikkes ned i kagen.
Prik huller i de varme kagebunde og hæld Malibulagen over bundene ikke mindst i kanterne, der ellers kan blive lidt hårde.Gem ca. ½ dl til smørcremen.
Kokos-smørcreme
(Variation af opskriften på fin/fransk smørcreme, som min mor lærte mig via Gyldendals Store Kogebog og som findes i en moderniseret - men ikke mindre smørholdig og lækker! - version i Meyers Kagebog)
- 170 g sukker
- 1 1/4 dl væske (malibu-lage, saften af ½ citron, vand for resten)
- 5 æggeblommer
- 300 g blødt smør
- Evt. nogle dråber kokosessens
Pisk æggeblommerne sammen med en håndmixer eller i røremaskinen. Hæld den hede sukkerlage i en tynd stråle i æggene under stadig og vedholdende piskning på høj hastighed. Bliv ved indtil blandingen er afkølet (Ellers smelter smørret, når det kommer i, og så er der ballade!) Pisk nu blødt smør i bidder i æggeblandingen indtil det hele er kommet i og smørcremen er glat og lækker. Sæt den evt. på køl, så den kan sætte sig lidt.
Pynt
- 100 g grove kokosflager (fås fx. hos Specialkøbmanden - der har særligt søndagsåbent til kl. 18 i dag, opdager jeg lige. Hvis jeg skynder mig at blive færdig, kan jeg lige nå et besøg...!)
Del smørcremen i to portioner; den ene ca 1/3; den anden ca. 2/3. Rør de afdryppede frugttern i den lille portion.
Læg den ene malibudryppede kagebund på serveringsfadet. (Læg evt. stykker af madpapir under kagen på kanten af fadet; de kan fjernes, når kagen er blevet dækket af smørcreme og så har du et fint, rent kagefad.)
Fordel smørcremen med frugtstykker på kagebunden...
... og læg den anden bund ovenpå; gerne med bunden opad; den er typisk lidt mere jævn.
Fordel nu den resterende smørcreme på toppen og siderne af kagen. Det behøver ikke at være 100 % glat og fint. Til sidst presser du nemlig de grove kokosflager ind i smørcremen både på siderne og toppen.
Nu har du en fin, hvid kage. Stil kagen køligt inden den serveres. Skær TYNDE skiver. Den er rich!
Kagen kan sagtens laves en eller flere dage før, du skal bruge den og/eller eventuelle rester holder sig i adskillige dage efter selve serveringen.
Kage. Bare fordi!
2 kommentarer:
En herlig kage!
"400 g marcipan (jeg plejer at bruge ren, rå marcipan, men jeg havde en halvgammel pakke kransekagemasse - købt ved lidt af en fejl - så jeg brugte den i stedet. Stop Spild af mad, you know!)"
Yay!
:-)))
Tak, Selina, for din utrættelige entusiasme! Den inspirerer!
Lise
Send en kommentar