fredag, december 02, 2011

Stadeholder for en dag i Torvehallerne - med wannabe cupcakes og snefnug

Jeg beslaglagde kattens kamera. Junior blev sendt i eksil ude på Sjælland. Min søster skrev under på en tavshedsklausul. Jeg arbejdede efter mørkets frembrud. Jeg bagte snebolde og snefnug. Og cupcakes, ikke at forglemme, med udgangspunkt i en meget hemmelig opskrift. (Linket virker ikke for mig lige nu; måske er det blevet nedlagt. Tidligere lå der en fin grundopskrift på cupcakes som Kristian Vangs­gaard fra Agnes Cupcakes har "udviklet".)

Jeg skulle nemlig være stadeholder for en dag på Torvehallernes julemarked i tirsdags. Det projekt var (er) et forsøg fra Torvehallernes side. Man lod simpelthen vennerne fra Facebook byde ind på en gratis stand i det nye julemarked. Opslaget kom torsdag. Jeg tog en chance og bød ind med mine småkager og fik fredag eftermiddag tilsagn om en plads tirsdag. En weekend i småkagebageriets tegn var en realitet.


Nu har jeg jo, som mine læsere vil vide, en del opskrifter oppe i ærmet. Jeg bestemte mig for at fokusere på småkager og på krydderier under overskriften "Julen er krydderiernes fest". Og så lige cupcakes. Jeg kunne ikke dy mig; så få meter fra Agnes...
Gløgg-cupcake med indbygget brunkage.
Gløggcupcaken var en variant af den "hemmelige" cupcake, og den udmærkede sig - synes jeg - især med en frosting lavet med en heftigt krydret rødvinssirup. Opskriften på gløggcupcaken er nu lagt ud.

Mit øvrige sortiment var krydrede snebolde i fire varianter: kardemomme-citron, ingefær-lime, nellike-appelsin og vanille-pink grapefrugt. (Opskrifter følger i et senere indlæg.)
Snebolde i høj sol. Min søster Ulla har lavet den fine opsats.
Gløggolader:
Snefnug, som jeg har omtalt tidligere:
Og brune kager:
Det kom til at se sådan ud:
Senere sådan:
Læg mærke til den smagfulde humør-snebold. Den skiftede farve.
Og kl. lidt over syv sådan:
Lukket - men ikke slukket...
Lad mig sige det med det samme: dagens gav ikke basis for en sommerresidens i Spanien, men jeg fik dækket mine udgifter - også til taxa og skøn suppe fra nabostanden. Og jeg havde en skøn dag med min søster, kunderne, og en masse søde besøgende bloggere. (Tak for visitten til bl.a. Sifka, Karen, Rasmus, Kristina og Anne.)

Og tak til Morten/Torvehallerne for en rigtig sjov oplevelse. Jeg kan varmt anbefale alle andre glade madamatører at tage chancen, hvis den byder sig.

P.S. Katten har fået sit kamera tilbage; junior vender hjem i weekenden og min søsters kontrakt er ophævet efter et antal møder med mine advokater. Jeg tror sgu bare, at jeg lægger opskriften ud. Stay tuned.

4 kommentarer:

Emma sagde ...

arj jeg er muligvis ikke med på beatet men havde jeg vist det havde jeg drønet omkring torvehallerne... :)

Lise Lotz sagde ...

Hej Tante Gul,

Ja, jeg havde jo kun pippet lidt om det på Facebook. Nu er der andre amatørstadeholdere, og dem skal jeg da ind og lure lidt på og dele ud af mine dybe erfaringer på området... :-)

Lise

Emma sagde ...

Nåh så må jeg hellere finde dig på facebook også :)
kh Emma

Lise Lotz sagde ...

Hej Emma,

Min Facebookside kan du finde lige til højre på bloggen... :-)

Lise