Og helt ærligt? Kagedelen er stadig kedelig. Frostingen er skøn. Jeg tænker, at en anden gang skal der MERE kakao/chokolade i kagebunden, rosinerne skal trække i sprut, og der skal også mandelsstykker i, så kagen kommer til at ligne gløgg mere. Det nåede jeg altså ikke denne gang; det hele gik lidt hurtigt.
Cupcakes - grundopskriften
- 125 g smør
- 2 æg
- 125 g mel
- 125 g rørsukker
- 1 tsk. bagepulver
- Korn fra en vaniljestang
- ½ tsk. salt
- ½ dl sødmælk
- 3 spsk kakao
- 1 dl rosiner
Af uforklarlige grunde fulgte jeg slet ikke instruksen for enden af linket. Måske var kagerne blevet meget mere velsmagende, hvis jeg havde gjort det... Prøv det endelig! Jeg skal ikke bage flere cupcakes lige i den nærmeste tid.
I stedet tænkte jeg klassisk rørt dej: smør og sukker piskes sammen. Æggene tilsættes et af gangen. Der røres grundigt mellem hvert æg. Mel, kakao, salt og vanille tilsættes og omrøres. Til næstsidst mælken og allersidst rosinerne.
Fordel dejen i muffinsforme - gerne i en muffinsbradepande, så de holder formen - og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter. En strikkepind, som stikkes ned midt i kagen, skal komme ud uden snask på.
Som nævnt hos Arla skilte min dej lidt, og det er selvfølgelig lidt uchecket for en rutineret bager, men jeg er jo ikke perfektionist, så det tog jeg mig ikke synderligt af. Og jeg tror heller ikke, at det var dét, der gjorde kagerne lidt fesne.
Perfectly imperfect. Perfectionism reduces the ability to take risks and kills creativity. |
Frostingen til gengæld blev god - synes jeg. Sød, smørret, ubestemmeligt rødvinskrydret og i en meget original, men i grunden køn farve. Den var et lidt mere omfattende projekt:
Gløggfrosting - alt for stor portion
- 1 flaske rødvin
- 300 g rørsukker
- 2 kanelstænger
- 20 nelliker
- 2 stjerneanis
- nogle stykker tørret hel ingefær
- 10 kardemommekapsler
- 250 g smør
- 150 g flormelis (reduceret ifht. Vangsgaards opskrift pga. tilsætning af sød, sød sirup)
Når siruppen er kogt tilstrækkeligt ind, sigtes krydderierne fra, og den køles HELT af.
Pisk smør og flormelis sammen til en glat masse. Kom en masse af din gode sirup i smørglasuren. Smag dig frem. Pisk godt og grundigt, så massen er helt jævn. Stil frostingen på køl.
(Jeg doblede også frosting-grundopskriften, og enten bruger jeg ALT for lidt frosting på mine cupcakes, eller også er de to grundopskrifter bare ikke tænkt til at passe sammen) Sirupsdelen er rigeligt til den dobbelte protion, så jeg anbefaler, at du enten halverer opskriften, eller glæder dig over at du får lavet dig en lækker rødvinssirup, som kan bruges til andre gode ting. På havre-/risengrøden. I chokoladekonfekt. På is.)
Gløggolader: chokolade, gløggsirup, smør. |
Når kagerne er bagt og kølet af, skal de have frosting på. Hvis den er blevet lidt vel fast i køleskabet, kan den piskes igennem, inden du kommer den i en sprøjtepose med en smart tylle og sprøjter ud på dine kager. Eller du kan bruge en frysepose, som du klipper hjørnet af. Eller frostingen kan fordeles med en kniv. Eller plantes med en teske. Du bestemmer selv ambitionsniveauet.
Herefter kan du pynte med guldkugler, kandiseret frugt, mandler, rosiner eller hvad du nu synes. Jeg havde tilfældigvis lige bagt en masse små brunkagesnefnug, og de kom til at fungere som min pynt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar