Det er lidt som at få guld forærende. Bortset fra selvfølgelig, at guld - det billige skidt - kan smeltes om, hvis guldsmeden kvajer sig.
Multebær kan vist anses som en ingrediens i "ny, nordisk mad"-konceptet, så helt ufrivilligt er jeg blevet helt hip og meyer, meyer moderne.
Men hvad pokker skal jeg gøre med dem? Så de kommer rigtigt til deres ret, altså. Marmelade virker lidt for ordinært. Og jeg frygter lidt, at bærrene kommer til at ligge i min fryser i årevis, mens jeg venter på Ideen.
Jeg checkede lige Wikipedia. Her kan man læse om brugen af multebær i de forskellige egne af verden, hvor de gror. (De er meget sjældne i Danmark). En enkel - og fristende - model kunne være at lave norsk "multekrem", som vist bare er bærrene drysset med sukker og rørt med flødeskum.
Nessebys byvåben |
Nå, jeg er altså åben for forslag; jeg lover at lytte, men forbeholder mig retten til at lade bærrene ligge i fryseren forever. Det er godt med guld på kistebunden til trange tider.
6 kommentarer:
Jeg ville vælge det ordinære og lave syltetøj, der kunne løfte enhver ostemad i miles omkreds. Eller rørt i flødeskum og derefter nænsomt lagt på små pandekager, eller...
Jo, jeg ville vælge det ordinære:)
Rips og krem og multer er godt sammen som fyll inni marsipankaker.
Marinerte multebær med brunsukkerrømme va en oppskrift æ fant når æ googla "multebær kake".
her ligger oppskriften.
http://www.aperitif.no/index.db2?id=108274
håper du finner noe å bruke gullet på ;)
http://www.kavli.no/wps/wcm/connect/Q/Produkter/Oppskrifter/
å her ligger en kake som heter 'Verdens Beste'. har aldri sett den med multer,men den så jo god ut. =)
Hej Sifka,
Jeg tror, at du har ret. Noget enkelt. Til en ostemad. (Jeg spiser ikke ret meget marmelade - undtagen på ost, så det var en god pointe!) Og så har jeg jo TO bøtter, så jeg kunne også flippe lidt mere med den anden. Måske. Tak for input!
Lise
Hej Linn Iren,
Åh, hvor ser det godt ud! Gad vide, om jeg kan skaffe rømme i Danmark? Jeg vil kigge efter det... Tak for inspiration! :-)
Lise
Jeg har lige fået 500 g friske multebær. De er kogt med 300 g sukker, hældt på glas. Skal bruges som sauce næste gang, der laves ris a la manda. Og det skal IKKE vente til jul!
/ Kim
Send en kommentar