torsdag, oktober 21, 2010

Gratis: Den cooleste kage-bage-bog verden endnu har set!

Eller i hvert fald én af de cooleste.

Jeg læste om kagebogen "Hembakat er bäst" for første gang på en eller anden designblog for et par uger siden. Måske var det hos bumbumbum.me. Eller hos notcot.com. I hvert fald et sted, hvor den er blevet begejstret omtalt og de fantastiske billeder er blevet vist frem. Sådan har du nok aldrig fået den før. Altså ingredienslisten.
Min første tanke var naturligvis: dén må jeg eje. Men bogen er ikke til salg! Hverken hos online boghandlere eller mit elskede Ebay. Og altså heller ikke hos IKEA. Jeg skrev og spurgte "Kundeservice" i Tåstrup. Den bog kendte de ikke noget til. Ved at nærlæse kommentarerne i de forskellige designblogs gik det op for mig, at bogen uddeles GRATIS til folk, der påtænker at købe nyt køkken. I IKEA, forstås.

Nu har jeg jo ikke umiddelbart planer om at få installeret et nyt køkken i min lejelejlighed, men for Fan, en tur til IKEA Malmø kunne jo være en del af efterårsferieunderholdningen. Så kommer vi til udlandet. Og med lidt charme og held kan jeg få fingreneDe i den fine bog.

Og ja, det lykkedes! Jeg fik oven i købet et eksemplar til min søster også. Jeg behøvede slet ikke fortælle røverhistorier om køkkenplaner; jeg fortalte bare, at jeg var kommet hele vejen fra Danmark, BARE for at se på den fine bog (jeg udpenslede ikke, at det kun tager 25 minutter med toget fra Hovedbanegården, som jeg kan nå hjemmefra med en cykeltur på 5 minutter), som jeg havde læst så meget om på internettet. Og som jeg selv har skrevet lidt om også (på Facebook). Det er jo ikke engang løvn. Så førte den rare IKEAmand mig hen i et lidt hemmeligt hjørne, hvor han fandt bøgerne frem, mens vi fik os en lille sludder om de skønne billeder. En dejlig bonusoplevelse.

Nu ligger mit dyrebare gratis bytte ved siden af mig her i køkkenet og venter på at blive brugt. Jeg skal måske varme op med at teste luciabollerne, for jeg har købt en stor portion safran for nylig, som skal bruges. Eller også skal jeg finde en anledning til at lave prinsessetærten, som vist er lidt af en svensk institution. Eller kolakakor. Eller simpelthen den svenske bakelse over dem alle: kanelbullar. Fortsættelse følger ved en senere lejlighed...

Bogen indledes i øvrigt med et hyggeligt forord, der priser hjemmebag. Det afsluttes med Lycka till och glöm för alt i världen inte att äte av smeten (dejen) under arbetets gång. Sådan kan vi li' det!

(Gratis = DKK 76,50 (forplejning på rejsen) + DKK 256 (familiebillet m. DSB) + ca. SEK 150 (frokost i IKEA) + SEK 1030 (Jansjö klämspot, Verner arbstol mmm.))

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Haha. Det er den dyreste gratis kogebog jeg nogen sinde har været ude for....Men den lyder godt nok spændende. Held og lykke med den......har du en skanner??? :OD
Knus Lotte Wangel

Lise Lotz sagde ...

Hej Lotte,

Det er også MIN dyreste, gratis kogebog! Men der er nu noget ret tilfredsstillende ved at have KÆMPET for sagen. :-)

Knus fra Lise