Navettes er navnet på den lille kage, der serveres i det sydlige Frankrig til kyndelmisse den 2. februar.
Opskriften er som følger:
- 500 g mel
- 250 g sukker
- 75 g blødt smør
- 3 æg + 1 ekstra blomme
- 3 spsk orangeblomstvand
- 3 spsk vand
- 1 tsk mælk eller vand
- en knivspids salt
Og så kan du følge videoinstruksen resten af vejen! Jeg må lige tilføje, at inden de kommer i ovnen skal de stryges med æggeblommen, som er rørt med mælk eller vand. Det giver den fine farve.
Bag ved ca. 180 grader indtil de er pænt lysebrune.
Grunden til at de små kager skal ligne både er, at de skal henvise til legenden om Lazarus, hans søster Martha og Maria Magdalene, der flygtede over havet i en lille båd. Netop på denne dato, 2. februar, ankom de sikkert til Marseille. Kyndelmisse er dagen og den højtid, hvor lysene, der skal bruges i næste års gudstjenester, velsignes. Deraf navnet kyndelmisse, candle mass.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar