Jeg er i gang med at skrive bryllupskagens historie. Der er mange side- og vildveje for en Google-fan som mig.
Jeg blev i dag fuldstændig opslugt af at finde Robert Mays kogebog fra 1685, hvor den første kogebog - på engelsk - nævner en særlig kage til et bryllup, "a Bride Pye". På en spansk hjemmeside fandt jeg hele kogebogen i faksimile. Fantastisk! Så kunne jeg finde selve opskriften på side 234-236. Der er megen anden sjov læsning i den gamle bog, hvis man har tålmodigheden til det...
Der er nu ikke meget moderne brylupskage over Robert Mays pie; opskriften indeholder bl.a. lammetestikler, brisler, pinjekerner, kastanjer og muskatnød.
Jeg har også fundet en opskrift på Mustacei, romerske druemost-brød, som ganske vist nok ikke var egentlige bryllupskager, men kager med krydderier i, der kunne hjælpe på fordøjelsen. Det kan jo hurtigt blive nødvendigt, når der festes igennem!
mandag, juli 23, 2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar