mandag, juli 23, 2007

"The Accomplisht Cook - or the Art & Mystery of Cookery"

Jeg er i gang med at skrive bryllupskagens historie. Der er mange side- og vildveje for en Google-fan som mig.

Jeg blev i dag fuldstændig opslugt af at finde Robert Mays kogebog fra 1685, hvor den første kogebog - på engelsk - nævner en særlig kage til et bryllup, "a Bride Pye". På en spansk hjemmeside fandt jeg hele kogebogen i faksimile. Fantastisk! Så kunne jeg finde selve opskriften på side 234-236.
Der er megen anden sjov læsning i den gamle bog, hvis man har tålmodigheden til det...

Der er nu ikke meget moderne brylupskage over Robert Mays pie; opskriften indeholder bl.a. lammetestikler, brisler, pinjekerner, kastanjer og muskatnød.

Jeg har også fundet en opskrift på Mustacei, romerske druemost-brød, som ganske vist nok ikke var egentlige bryllupskager, men kager med krydderier i, der kunne hjælpe på fordøjelsen. Det kan jo hurtigt blive nødvendigt, når der festes igennem!

Ingen kommentarer: