fredag, august 29, 2014

Vi bager for Palæstinas børn. Jeg bager trippelcitrusmakroner

It's complicated. Og så alligevel slet ikke. Jeg er blevet inviteret til at bage til støtte for Palæstinas nødlidende børn. Det gør jeg meget gerne.

Som vel så mange andre er jeg fortvivlet, afmægtig og handlingslammet, når det kommer til, hvad der foregår i Mellemøsten. Hvad er op og ned? Hvornår - om nogensinde - var der et "år nul", som kan ses som et neutralt udgangspunkt, som man kan forsøge at nå tilbage til? Hvordan løser man en konflikt, der er så gennemmarineret af mange, mange års ufred? Det er virkelig indviklet.

Det er også lidt absurd og indviklet at rumme sin egen overflod, samtidig med at man har blikket på de krigshærgede mennesker langt herfra. Der er lidt Marie Antoinette over det: "Hvis de ikke har brød/strøm/vand/forældre/alle lemmer i behold, hvorfor spiser vi så ikke noget kage?!"
"Freden kommer for sent for syvårige Maha Khalil" (Politiken 13. august 2014)
Det, som ikke er indviklet, er, at der er nogle børn, som lever under helt forfærdelige forhold. Og som vi måske kan gøre lidt godt for. Som vi kan lindre lidelser for lige nu og her. Vi kan give af vores overskud af tid, penge og andre ressourcer, og måske omsætte ressourcerne til bare et øjebliks glæde og optimisme.

Der er børn, der lider mange steder i verden, og mange børn, der fortjener, at vi gør noget for dem. Det må blive en anden god gang. Lige nu handler det om Palæstinas børn.

Arrangementet foregår i morgen lørdag den 30. august kl. 14-17 i Marketenderiet i Valby. Det koster kr. 300 at være med, og indtægterne går ubeskåret til at hjælpe Palæstinas børn. Du kan læse mere om arrangementet på Facebook. Du kan købe billet på Billetto - eller i døren.

Hvis du vil støtte det gode formål men ikke kan være med i Valby, kan du sende et beløb til den gode sag via MobilePay: 53 15 95 41. Ethvert beløb vil blive modtaget med kyshånd.

Deltagerne i arrangementet bliver lukket ind til en overflod kager bagt af et par håndfulde bloggere:

Ditte Ingemann - www.thefoodclub.dk
Cecilia Fahlström - www.copenhagencakes.com
Maja Vase - www.chocolat.dk
Thomas Elcayaga - www.madetmere.dk
Linn Katarina Grubbström - www.frokenkraesen.com
Christine Søndergaard og Josephine Goth Glad - www.platdujour.dk
Signe Bay - www.instagram.com/signebay
Katrin Björk - www.modernwifestyle.com
Amina Rafik - www.yasalam.dk
Esra Pedersen - www.2verdener.dk
og altså mig.

Der vil derudover være kager fra Kaffehuset - Nørrebrogade 44, La Glace, Strangas Dessert Boutique, Kage Eksperten Gulfahri.

Der vil være lækre goodiebags til alle med forskellige lækkerier fra en række sponsorer:
Te fra A.C. Perchs Thehandel
Lakridschokolade fra Lakrids by Johan Bülow
Gavekort til en gratis kaffe hos Wulff & Konstali og et stykke chokolade
Gavekort til en gratis kaffe hos Kaffehuset - Nørrebrogade 44
Chokoladenødder fra Exotic mix Torvehallerne
Rabatkort til Tutti-Frutti.dk juicebar
Rabatkort til trykkeriet Printish

Rabatkort til Strangas Dessert Boutique

Jeg byder ind til arrangementet med leckerli (konfektagtige honninghapser) og de små krydrede glitterkugler herunder. Så gør man da noget...

Trippelcitrusmakroner
ca. 40 stk.
  • 400 g mandelmel 
  • 200 g flormelis 
  • 1 økologisk appelsin (skal) 
  • 1 økologisk citron (skal) 
  • 1 økologisk lime (skal) 
  • 1 æg 
  • 2 æggehvider 
  • 1 tsk kanel 
  • ½ tsk mandelessens eller 2 bittermandler 
  •  ca. 100 g sukker til at rulle småkagerne i 
Bland mandelmel med flormelis og citrusskal. Pisk æg og æggehvider let sammen med kanel og mandelessens eller fintrevet bittermandel. Bland den tørre og den våde blanding sammen med en gaffel. Dejen vil være ret klistret. Hvis den er meget klistret kan du tilsætte lidt mere flormelis. Saml dejen med hænderne.
Med smag af både appelsin, citron og lime...
Lav små kugler af dej på størrelse med en lille valnød og rul kuglerne i sukker. Læg dejkuglerne på en bageplade med bagepapir og pres dem lidt flade. Bag kagerne ved 175 C i ca. 15 min. De skal være let lysebrune.

Til sidst et helt andet bud på, hvad man kan gøre for børnene, der er fanget i de voksnes konflikt:

2 kommentarer:

Marianne sagde ...

Hej Lise,
Jeg har lige været så heldig, at vinde din bog "Honningkager", pga at jeg deltog i eventet 'Vi bager for Palæstinas børn' :)
Så den glæder jeg mig meget til at modtage og til at afprøve opskrifterne!
Jeg talte lidt med dig ved eventet og smagte din leckerli honningkage og trippelcitrusmakron og kunne virkelig godt lide begge.

God weekend!

Mange hilsener, Marianne

Lise Lotz sagde ...

Hej Marianne,

Tillykke med bogen! Jeg håber, at du får fornøjelse af den! Og tak fordi du kom til arrangementet og var med til at støtte og med til at gøre det til en rigtig dejlig eftermiddag!

Vh. Lise