lørdag, juli 12, 2014

Madbloggerudfordringen #3 - sommermad: Salat med ribs, kornblomster, hvid chokolade - og bacon

Madbloggerudfordringen kører igen! Hvad skal jeg vælge?

A: Det salte køkken: Bær, bladgrønt, gris? 
B: Det søde køkken: bær, spiselige blomster/krydderurter, chokolade?

Ja, egentlig er det oplagt: jeg driver jo en kageblog med fokus på det søde. Men er den ikke bare FOR nem? Og er alt ikke bare bedre med bacon? Jeg laver sg'u en kombi! Som en ekstra tribut/udfordring i anledning af, at deadline ligger dagen før Bastilledag, arrangerer jeg mit bud på sommermad - en blå/hvid/rød salat - som Tricoloren, det franske flag. 
Tricolore - tre farver: blå, hvid, rød
Sommerlig salat i tre farver (ingen mængdeangivelser tilgængelige - prøv dig frem!)
  • blandet grøn salat
  • friske kornblomster
  • hvid chokolade
  • friske ribs
  • bacon i tern
Dressing:
  • Dijonsennep
  • æblecidereddike
  • olivenolie
  • sukker
  • salt
  • peber
Bland dressingen. Vend salaten i den. Arranger på et fad. Pynt med afklippede kornblomster. (Klip over "knoppen" lige under selve blomsterhovedet, så du kun får de fine lette blå kronblade i salaten.
Den blå farve i Tricoloren symboliserer St. Martin (som vi kender som Morten fra mortensaften). 
Ud over at være gåsedræber er Martin skytshelgen for Frankrig. Blå og rød er traditionelt Paris' farver. 
Den hvide farve viser - måske - at revolutionen og stormen på Bastillen i 1789 ikke bare var for Paris men for hele det franske rige.
Blå og rød er også Jomfru Marias farver. Hun er - blandt meget andet - skytshelgen for hele Frankrig.
De tre farver knyttes også til revolutionens tre slagord: frihed (blå), lighed (hvid) og broderskab (rød).

Spis brød til!
Joyeux Le Quatorze Juillet!

Ingen kommentarer: