mandag, januar 13, 2014

Tony Montana cookie - en chokoladesmåkage i sne

Når det er gråt, vådt og mørkt udenfor, kan man jo heldigvis blive inde og hygge igennem. Med en omgang småkager eller det, der er værre.
Tony Montana cookies
  • 175 g mørk chokolade (Jeg brugte Coffee Affair fra Chocolate & Love)
  • 75 g mel
  • 35 g kakao
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • en knivspids salt
  • 125 g blødt smør
  • 200 g brun farin
  • 2 store æg
  • et bjerg af flormelis til at rulle småkagerne i
Tony Montana: I always tell the truth. Even when I lie.
Opskriften er fra Foodwishes.com, hvor Chef John huserer og laver enkle (og lidt morsomme) madvideoer:

Smelt chokoladen over vandbad eller meget forsigtigt i mikroen. Lad den køle af til ca. stuetemperatur.

Sigt de tørre ingredienser - mel, kakao, bagepulver og salt - sammen i en skål. 

Pisk smør og brun farin sammen til det er let og luftigt. Pisk et æg i dejen ad gangen. Hæld den smeltede chokolade i smørblandingen og rør til den er fordelt. Hæld melblandingen i og rør indtil dejen er helt jævn. Stil dejen på køl mindst et par timer, indtil den er blevet fast.
Rul små kugler af dej og tril dem i MASSER af flormelis. Check med videoen fra Chef John, som jeg har opskriften fra: "Remember that scene in Scarface? That's how much. You have to go Tony Montana on these!" 
Bag småkagerne ved 175º i 10-15 minutter afhængig af småkagernes størrelse. De skal stadig være lidt bløde indvendig.
Snesjap-look-alike-småkager. Men de smager perfekt! 
(En update på Foodwishes, som jeg først læste EFTER jeg havde bagt, anbefaler, at man ruller kagerne i almindeligt sukker først og derefter MASSER af flormelis. Så skulle kagerne bedre bevare det snehvide look. Og det vil vi jo gerne, ikke Tony?!)

P.S:. For en god ordens skyld skal det lige nævnes, at jeg har fået chokolade fra Chocolate & Love til at lege med. Det gør jeg gerne, for chokoladevarianterne smager skønt; chokoladen er desuden dyrket med omtanke for både miljø og producenter og så er den overordentligt smukt indpakket. Det er altså en fornøjelse på mange planer at arbejde med chokoladen

Jeg er ofte ikke så begejstret for super-kvalitets-gourmet-chokolader. Mange er simeplthen for bitre for min smag, og selvom jeg ville elske at elske det bedste (dyreste) af det bedste, så siger mine smagsløg nej tak. Pladerne fra Chocolate & Love derimod er smagsmæssigt lige i øjet og de er milevidt fra de sløje metervarechokolader, som desværre sælger rigtig meget. I sortimentet hos Chocolate & Love er både chokolader, der egner sig godt til kager og desserter, og tilsmagte plader, med fx. orange- eller kaffesmag eller med havsalt og karamel. De kan bare spises som de er. Eller altså også bages ind i en småkage.
En farligt lækker kombination...

Ingen kommentarer: