fredag, november 30, 2012

Ballantines Christmas Reserve Cake Pops

Whisky løfter kuglerne.
Kage-bryllup-pop.
Lånt - og blåt - billede af BCR Cake Pop (og et stykke Peanut Butter Bacon Pie). Foto: Laura West Fich. (Tak, Laura!)
Ballantines Christmas Reserve Cake Pops ("rom"kugler med whisky)
ca. 18 stk.
  • 400 g gammel chokoladekage (teaser: jeg brugte en stor rest af en glutenfri kage, som jeg bringer opskriften på i min kommende kagebog. Andet kan selvfølgelig også bruges, og i mangel af gammel kag kan frisk kage også anvendes.)
  • 200 g kastanjecreme
  • 4 cl. ny Ballantines Christmas Reserve (BCR)
  • 150 g mørk chokolade
  • 2 spsk perlesukker
  • 1/2 tsk BCR mere
Begynd med at blande perlesukker med ganske lidt BCR. Det skal kun lige blive fugtigt. Bred derefter perlesukkeret ud på et stykke bagepapir og lad det tørre igen. Når det er tørt skal det nok lige nulres mellem fingrene, så har du  perlesukker med en let smag af whisky.

Bland chokoladekage, kastanjecreme og BCR i en skål. Du kan roligt bruge fingrene. Det skal blive en nogenlunde glat, sammenhængende masse. Hvis kagen er meget tør, kan det være nødvendigt med lidt mere whisky. Lad massen stå lidt.

Rul kugler på størrelse med en valnød. Smelt chokoladen og giv kuglerne et overtræk. Drys med perlesukker.

En rigtig cake pop er en kage popsicle, altså en slikkepind og bør derfor sættes på en pind. Det sprang jeg over. (Ligesom mange springer den sidste del af something old, something new-rimet, der lyder: and a sixpence in her shoe, over.)
Yours truly bag baren under kyndig supervision.
Bonus-info: Jeg har endnu engang draget vidunderlig fordel af at være blogger. For en god uges tid siden var jeg til et promotionarrangement for Ballantines julewhisky Ballantines Christmas Reserve. Arrangementet er beskrevet smukt hos bl.a. Piskeriset. Vi prøvesmagte forskellige Ballantineswhiskyer, fik lov til at lege bartendere og blev i det hele taget hygget om i timevis. Og vi fik heftige goodiebags med hjem med bl.a. en flaske Christmas Reserve og en cocktailshaker i.

Som nævnt i mindst ét tidligere indlæg er jeg ikke den store alkoholdrikker. Jeg drikker stort set aldrig whisky, fordi jeg synes, at det som regel er for stærkt og for bittert, men jeg kan i øvrigt rigtig godt lide smagen. Og julewhiskyen er faktisk ikke spor dum. Når jeg nu har fået en hel flaske forærende, så  overvejer jeg ligefrem - som en flink pay-back-blogger - at lave et lille juletema med netop BCR som gennemgående ingrediens i forskellige søde sager. Vi får se.

Stay tuned!

P.S. Jeg ER klar over, at det er ret luksusagtigt - eller måske ligefrem tæt på helligbrøde - at bruge en så god og dyr whisky i en "romkugle", men en af de ting, som gik igennem til arrangementet var den gode holdning, at man gerne må lege med tingene, og at det i øvrigt gælder om at finde (på) noget, som man rent faktisk kan lide. Uanset. Hallelujah til det!

2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Jeg kan ikke se noget problem i at proppe lidt af whiskyen i romkugler - komboen lyder i hvert fald ganske spændende og god :-)

Lise Lotz sagde ...

Hej Piske,

Kuglerne blev skønne, milde. Og problemet - hvis det er et problem - er i hvert fald et luksusproblem: at whiskyen måske er for god til at blive brugt til den slags. Flere af den slags problemer, tak! Og tak for godt selskab! :-)

Vh. Lise