tirsdag, november 27, 2012

Peanut Butter Bacon Pie - Støt "The Sticky Pig"!

Alt er Bare Bedre med Bacon - også søde sager

Dagens indlæg er egentlig bare en opmærksomhedskampagne for en idé og et projekt, som fortjener - ja - opmærksomhed: The Sticky Pig. Og sammen med opmærksomhed også gerne lidt økonomisk opbakning.

Fire Sticky Pig confections: Coconut Curry Lime, The Elvis, S’mores og Apple Pecan Dulce de Leche
The Sticky Pig er et californisk chokoladekoncept, som bygger på den simple og indlysende sandhed at Alt er Bare Bedre med Bacon. Også chokolade. Tara Simon, også kaldet The Bacon Vixen, Baconatrix eller The Bacon Mistress, har specialiseret sig i søde lækkerier med bacon, candied bacon confections.
Tara har været i gang siden 2009: I didn't start The Sticky Pig because I was jumping onto some kind of bacon bandwagon. I started this company because I saw how much bacon made people happy. And I LOVE making people happy, so what better way to make people happier than paring salty bacon with sweet chocolate and other deliciousness? I know you are trying to think about that for a moment, but nah, nothing can top bacon + chocolate. It's really the perfect marriage, if you ask me.

Nu er Tara klar til at udvide. Hun er i gang med at udvikle flere typer af is med bacon (bl.a. Whiskey Cinnamon Bacon Ice Cream og Salted Peanut Butter and Jelly Bacon Ice Cream with Crunchy Brioche foruden is uden bacon fx. Thai Chili Pistachio and Saffron Ice Cream), og hun vil derfor gerne have en isbil på gaden, så hun kan komme ud til sine kunder.

Den slags koster penge, og derfor er Tara på Kickstarter, som er  et websted, der formidler det, der også kaldes crowd funding. Crowd funding er en måde at få en gruppe, a crowd, til at finansiere et projekt på. 
Kickstarter, "a funding platform for creative projects"
Når man har et projekt på Kickstarter, melder man ud, hvor mange penge man har brug for. I ord og ofte video forklarer man, hvad pengene skal bruges til og det gælder så om, at få solgt projektet så overbevisende, at læsere/ seere får lyst til at bakke op inden en fastsat frist. Her er Taras salgstale på video:


Faktisk synes jeg, at videoen herunder, hvor Tara viser, hvordan man laver bacon candy, er meget mere fristende end talking head videoen fra Kickstarter. 


På Kickstarter kan man som backer af et projekt selv bestemme, hvor meget man vil byde ind med, og det smarte er, at man først betaler sit indskud når og hvis det fastsatte indsamlingsmål bliver nået. Projektudbyderen oplister en række forskellige takkegaver, som man kan modtage som backer, hvis altså projektet når finansieringsmålet. 


Hvis man støtter med et lille beløb, får man en lille gave, når projektet kommer i land. Hvis man støtter med et stort beløb, får man rimeligt nok en stor gave. Hvis projektet handler om udviklingen af et produkt vil en af gaverne typisk være et eksemplar af det færdige produkt. 

I Taras tilfælde får man naturligvis ikke en isbil, men hvis man støtter projektet med fx. $25 får man en digital udgave af Taras kommende opskriftsbog "THE NAUGHTY LITTLE BOOK OF BACON MISCHIEF & MAYHEM". Støt med det dobbelte, og du får en t-shirt og et klistermærke med posten (+ $ 15 for os bosiddende uden for USA.)


Hvis Kickstarter-projektet kuldsejler og ikke får nok opbakning, forbliver den støtte, som man har noteret sig for, en mental en af slagsen. Ingen penge bliver trukket fra dit kort, hvis målet ikke nås.

Jeg synes, at det er helt forrygende og prisværdigt, at der findes mennesker i verden, der arbejder fokuseret på netop det tema. 
I skrivende stund mangler støtte på ca. $ 600 for at nå i mål. Fristen er på lørdag den 1. december. Hvis du kan undvære en håndfuld dollars, så hjælp Tara og The Sticky Pig Bacon Desserts and Ice CreamStor Thumbs Up til Sticky Pig-projektet. 

Jeg har tidligere arbejdet med brugen af bacon i det søde køkken, og jeg har med fornøjelse kastet mig ud i en af opskrifterne fra Taras blog, the bacon vixen. Jeg har bearbejdet den lidt, bl.a. så den fremstår i måleenheder, der er til at forstå på dansk grund.
Peanut Butter Bacon Pie
(ca. 12 stykker - den er rich!)

Bund

 • 50 g peanuts (jeg brugte tørristede, spicy peanuts, nu da vi ER ude i en sød/salt-kombo)
 • 100 g digestive-kiks
 • 50 g rørsukker
 • 75 g smør
Kværn peanuts og kiks sammen i en foodprocessor - eller hak det meget fint sammen. Tilsæt  sukkeret. Smelt smørret og hæld det over peanutblandingen. Rør sammen. Hæld dejsmulderet ud i en springform med bagepapir. Fordel dejen og pres den sammen i et jævnt lag. Bag bunden ved 200 grader i ca. 15 minutter. Den skal blive svagt lysebrun i kanten.

Bacon

 • ca. 200 g bacon i tern
Steg baconstykkerne til de er brune og sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle. Hak evt. stykkerne, hvis du vil have dem mindre. 

(Jeg blev ikke helt tilfreds med mine baconstykker. Dels var de ikke rigtigt salte nok, og dels blev de ikke sprøde nok. Det er altså nødvendigt, for kagen må gerne være underlig, men den skal ikke være vammel...)

Fyld
 • 4 æggeblommer
 • 75 g puddersukker
 • et nip salt
 • 1 1/2 spsk mel
 • 3 1/2 dl mælk
 • 125 g peanutbutter
 • 50 g hvid chokolade
Pisk æggeblommer, puddersukker, salt og mel sammen i en lille gryde. Tilsæt mælken og varm forsigtigt blandingen op under stadig omrøring. Hak chokoladen. Når cremen koger og tykner koges denyderligere ca. et minut. Tag gryden af varmen. Rør peanutbutter og hakket chokolade i den varme creme. Når blandingen er jævn røres baconstykkerne i cremen. 

Hæld cremen i den afkølede bund. Dæk kagen med plastfilm - helt ned på cremens overflade, så den ikke danner skind - og lad den køle helt af. Først på køkkenbordet indtil den ikke længere er brændende varm og derefter i køleskabet.

Når kagen er helt afkølet dækkes den af et lag chokolade-smør-ganache.


Chokolade-smør-ganache
125 g mørk chokolade
25-50 g smør
2 spsk sirup

Smelt ingredienserne sammen enten over vandbad eller forsigtigt i mikroovnen. Rør dem sammen til en glat masse og fordel den over den kolde kage.


Pynt

Hakkede peanuts - eller sprødstegt bacon

P.S. Jeg er ind imellem lidt træt af mine egne lange indlæg. Jeg overvejer at gå over til haiku-digte:

Makaber kage.
Modsætninger mødes i ovnen.
Grisens død er sød.

9 kommentarer:

Emma sagde ...

åh man kunne gøre mange glade med Baconkage. Jeg har en Nørkleklub der har eftersøgt mere madagtige indslag når vi mødes. :) Det må det her vist være.

Lise Lotz sagde ...

Hej Emma,

Ja, det er jo nærmest at betragte netop som en madtærte. En lille (frugt-)salat til og evt. et stykke godt (marcipan-)brød, og du har et fuldgyldigt måltid!

God fornøjelse!

Lise

Ostesnak / Camilla sagde ...

Jeg netop er faldet over din blog, og den ser spændende ud med din lidt anderledes vinkling. Jeg glæder mig til at følge den.

Signe sagde ...

Hej!
Jeg kom forbi din madblog pga. Laura, din (og min) veninde. Hun havde postet et billede af din lækre kage i går på instagram!
Det ser superlækkert ud.
Jeg følger dig nu på bloglovin :)
k.h. Signe / girlslovefood

Lise Lotz sagde ...

Hej Signe,

Velkommen!

Og YES! Girls love food! A pro pos: Jeg havde en gang en rigtig sød kæreste, som jeg faldt for, fordi han fortalte, at han faldt for mig, da han så mig gå i krig med en dessertbuffet. True love - så længe det varede! :-)

Lise

Signe sagde ...

haha, nøjh hvor morsomt. Man skal altså ikke kimse af hvor smækker en kvinde kan se ud, når hun går løs i en buffet, eller taler passioneret omkring mad :)!

Piskeriset sagde ...

Bacon fungerer overraskende godt med søde sager - selvom jeg ærlig talt rynkede noget på næsen, første gang jeg hørte om konceptet. Men det var så indtil jeg smagte kombinationen af bacon og chokolade! :-D

Kæk pie - sådan en har jeg lyst til at lave på et tidspunkt :-)

Lise Lotz sagde ...

Hej Camilla,

Velkommen fra osteverdenen! Jeg vil også holde øje med din blog!

Vh. Lise

Lise Lotz sagde ...

Hej igen Piskeris,

Ja, bacon i søde sager er slet ikke så dumt som det lyder! Jeg tror også at fik udvidet nogle gastronomiske horisonter med denne kage. Men BEWARE! Server den i SMÅ stykker. Den er udfordrende på flere måder. På den gode måde, naturligvis!

Vh. Lise