torsdag, december 06, 2012

Pepparkakor - kort og godt

Julesmåkage. 
Krydret, kostbar, brun og brændt.
Sprød? Sød? Ja, ved grød!
Kagehaiku #3

  • 300 g blødt smør 
  • 225 g puddersukker 
  • 200 g sukker 
  • 150 g sirup 
  • 2 spsk kanel 
  • 1 spsk stødte nelliker 
  • 1 spsk stødt ingefær 
  • 1/2 spsk (friskstødt!) kardemomme 
  • 1 spsk natron 
  • 2 dl vand 
  • evt. revet skal af en citron 
  • ca. 800 g mel 

Smør+sukker+sirup. Dernæst +krydderier+natron. Dernæst vand og til sidst mel. Ælt. Evt. lidt mere mel indtil dejen ikke klistrer. På køl mindst et døgn. Rul. Stik ud. Bag 4-6 min. ved 200 grader.

Man må gerne lege med maden.






Ingen kommentarer: