lørdag, maj 19, 2012

Sexet ovnbagt rabarber

Det ER sandt. Safterne stiger. Det bliver sommer igen. Rabarberne er her og kan bevise det.
Her er et bud på en måde at tilberede de rød-grønne sommerbebudere, som er helt utroligt nem og helt utroligt lækker. Og så får man oven i købet fine, glatte, søde, bløde rarbarberstykker og ikke mos ud af det. Lad det søde og det syrlige mødes...
Sexet rabarber
  • Rabarber
  • Sukker. Masser af sukker.
Skyl rarbarberstænglerne. Skær blade og kun det allernederste af stænglerne af. Skær stænglerne i stykker på 1-2 cm.
Læg dem i et ildfast fad.
Almindelige rabarber og vinrabarber. Begge er skønne.
Hæld sukker over. Masser af sukker. Der er ikke noget værre end rabarber, der er for sure. Til gengæld er der næsten heller ikke noget, der er bedre end rabarber, der har fået sukker nok.
Og når jeg siger masser af sukker, så mener jeg masser af sukker. Omtrent lige meget af hver. Vi taler jævnbyrdighed og yin-yang her. Syrlighed og sødme. Frugt-grønsags-tantra-sex. Rabarberens safter skal flyde og sukkeret skal trænge ind i rabarberen. Det tager tid. Og varme. Rabarberens kraft skal tøjles. Af sukkerets kraft. Den simple, ydmyge plante får himmelske dimensioner.

Sæt fadet i ovnen ved ca. 200 grader. Lad det stå. Længe. Kig diskret til det ind imellem. Du vil se saft trænge ud. Du vil se sukker smelte. Du vil se let boblen og syden. Du vil se klistret karamellisering. Du vil se sukker og rabarber blive til ét. It's all good. Du skal ikke blande dig. Når klimaks er nået efter en time eller to, tager du fadet ud.
Server dine rabarberbidder med fx. en kølende skefuld vanilleis eller med fløde - som du ville spise jordbær...

2 kommentarer:

Emma sagde ...

jeg fik bagt rabarber med chokoladeganache på Ingolfs Kaffebar forleden Og rabarbersaftdrink til pre-dinner-drink. Det var en fantastisk aften uden barn ;)

Lise Lotz sagde ...

Hej Emma,

Det lyder dejligt. Både serveringen og det barnefri! Faktisk har jeg en kiksekage i køleskabet, som jo er lidt ganacheagtig. Måske ville den blive glad for at få selskab af rabarber... :-)

Lise