fredag, juli 31, 2009

Golden Sweethearts


Jeg skal IKKE til guldbryllup i U.S.A. den 8. august. Men jeg er inviteret. Når jeg nu ikke selv skal afsted, så måtte jeg i stedet sende "sweet greetings".
Jeg lavede en småkagedej - Fru Vilmars Chokoladesmåkager -fra Den blå Bagebog fra Tørsleffs Husmoder Service:

200 g smør
150 g sukker
1 tsk vanille
1 æg
200 g mel
1/4 tsk bagepulver
Jeg udelod kakao og chokolade.

Jeg havde glemt, hvor meget kagerne flyder ud, så første runde blev lidt vel flade og ikke helt, som jeg havde tænkt. Men det skal man jo ikke lade sig slå ud af. Jeg rørte lidt mere mel og flormelis i dejen og lavede en anden og tredje runde. Nogle blev til hjerteformede, udstukne småkager og andre blev til runde "knapper".

Alle tre omgange småkager blev smurt med æggehvide og drysset med en blanding af sukker og ægte guldstøv; det er vel et guldbryllup vi taler om!

Til de første flade småkager lavede jeg en passionsganache: smeltet mørk chokolade med lidt passionspasta (købt i et stort glas i Inco; jeg ved ikke om det kan fås andre steder...) og det lagde jeg imellem kagerne to og to.

Hjerterne gjorde jeg ikke noget ved. Knapperne blev smurt i bunden af hvid chokolade farvet grøn og tilsmagt med lime. Chokoladen er købt som færdige knapper hos Specialkøbmanden. (Som åbenbart har åbnet ny butik i Rødovre - jeg har ikke været der endnu - og som stadig har en netbutik, der er værd at besøge.) Specialkøbmnden har også guldstøv.

Nu kunne jeg lave en fin pakke med "Double passion", "Golden Sweethearts" og "Lime Love"; så er der da ikke et øje tørt?!

Ingen kommentarer: